Babes met ballen!

Universal Studios

Universal Studios

Wat maakt een film leuker om naar te kijken? Een mooie dame natuurlijk! De mannen van onze redactie zullen mij hierbij ongetwijfeld steunen. Als die dame ook nog eens goed haar mannetje kan staan, heb je de perfect match. Oftewel, een babe met ballen! Sta me toe een paar van die madammen voor te stellen.

Paramount

Mooie vrouwen waren nooit een zeldzaamheid op onze schermen. Gelukkig is anno 2014 wel de tijd voorbij van hulpeloze dames in nood die niets meer kunnen dan lieftallig lachen en hun handtasje vasthouden. Tegenwoordig zijn er katjes die je niet zonder handschoenen wilt aanpakken! De vrouwen van onze redactie zullen me zeker bijstaan als ik zeg dat de moderne leading lady de bad guys perfect alleen aankan. Daarbovenop heeft ze een goede job, altijd een scherpe comeback en dat nog eens allemaal op hakken en met het haar perfect in orde.

Een van de recentste voorbeelden is Keira Knightley in Kenneth Branaghs Jack Ryan: Shadow Recruit (2014). Knightley laat hier zien dat ze veel meer is dan alleen maar ‘vrouw van’ de titelheld. De Engelse schoonheid schittert in deze film als Cathy, de intelligente en rustige verloofde van ex-marinier Jack Ryan (Chris Pine). Hij wordt door de CIA gerekruteerd om undercover te gaan als financieel analist op Wall Street. Jack ontdekt een grootschalig complot, waarbij Russische terroristen de wereldeconomie proberen te vernietigen. Man, ik hoop dat ze echt Russisch spreken. Niks maakt een film erger dan Amerikanen een taal horen verkrachten!

Troublemaker Studios

Naast de Engelse Knightley hebben we de Puerto Ricaans-Dominicaanse Michelle Rodriguez. Deze straffe madam brak door met haar eerste filmrol in Karyn Kusama’s Girlfight (2000). Haar tough girl imago bouwde ze verder op met haar rollen in de Fast & Furious-franchise, Lost (2005-2010), Paul W.S. Andersons Resident Evil (2002), Avatar (2009), Machete (2010) en Machete Kills (2013). Leuk weetje trouwens: Rodriguez heeft haar rijbewijs pas gehaald voor Rob L. Cohens The Fast and the Furious (2001)!

Marvel

Om het internationaal te blijven houden, stap ik nu over naar de half-Joodse en half-Deense Scarlett Johansson. Deze dame staat op vele mooiste/meest sexy vrouwen-lijsten te pronken. Haar beruchte rondingen en zwoele stem zorgden ervoor dat comic book-personage Black Widow in The Avengers (2012) een waardige real life invulling kreeg. In haar zwarte catsuit veegt Johansson zonder pardon de vloer met iedereen die in haar weg staat en is ze bovendien ook nog eens heel listig. Vele mannen zullen het weten: of ze nu wel of niet een actieheldin speelt, Johansson is altijd fijn om naar te kijken.

MGM

Wie is er nu meer Jolie dan Angelina? Akkoord, die woordspeling is allang uitgemolken, maar ik kon het niet laten. Deze “Amerikaanse” mag haar looks danken aan haar Duitse, Slowaakse, Nederlandse, Tsjechische en Frans-Canadese roots. – Ja meisjes, toch wel jammer dat mama en papa dezelfde nationaliteit hebben. – Angelina Jolie is het prototype van een actieheldin. Als Lara Croft voerde ze vrijwel al haar eigen stunts uit en ook in Salt (2010) spat ze van het scherm. Jolies handelsmerk: haar volle lippen. Die hebben Brad Pitt tijdens de opnames van Mr. & Mrs. Smith (2005) zover gekregen dat hij girl-next-door Jennifer Aniston verliet voor deze babe met ballen van staal! Hij zal zich ongetwijfeld niet vervelen met hun zes kinderen en Jolies bijzondere hobby’s: dolken verzamelen, vliegen en motorrijden. Angie was als kind al anders dan de meisjes-meisjes. Zij wou dolgraag begrafenisondernemer worden en is nog altijd geïnteresseerd in het vak.

IFC Films

Om de cirkel af te sluiten, keer ik nu terug naar Engeland waar Gemma Arterton vandaan komt. Als Bond-girl in Quantum of Solace (2008) mag deze onweerstaanbare brunette met haar perfecte pruilmondje zeker niet vergeten worden. De sexy actrice is onder andere te zien in Prince of Persia: The Sands of Time (2010) en Clash of the Titans (2010). Arterton laat echter vooral in Hansel & Gretel: Witch Hunters (2013) zien dat ze niet vies is van een partijtje vechten. Ze was ook in de running voor de rol van Black Widow, maar helaas (of niet) ging die rol naar Scarlett Johansson. Gelukkig kun je Arterton als Gretel toch nog in een strakke catsuit bewonderen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.