Easy A voor Spider-Mans liefje

The Amazing Spider-Man

Columbia

Net als haar tegenspeler in The Amazing Spider-Man Andrew Garfield zette ook Emma Stone haar eerste stappen in tv met gastbijdragen aan onder andere Malcolm In The Middle (met een pre-Breaking Bad Bryan Cranston) en Lucky Louie (met stand-up comedian Louis C.K. van de serie Louie). Haar carrière op het kleine scherm eindigde toen Drive, een reeks waarin ze een terugkerend karakter neerzette, werd geannuleerd.

Stone  maakte dan maar furore in een waslijst Hollywoodkomedies. Ze debuteerde zij aan zij met Jonah Hill en Michael Cera in Greg Mottola’s Superbad. Vervolgens waren The Rocker met Rainn Wilson en The House Bunny met Anna Faris aan de beurt. Mark Waters (Mean Girls) regisseerde haar in Ghosts Of Girlfriends Past, waarin ook Matthew McConaughey en Jennifer Garner hun opwachting maakten. Allemaal licht verteerbaar vergeleken met Zombieland, haar eerste samenwerking met regisseur Ruben Fleischer. Stone speelt er de voortvluchtige zus van Abigail Breslin. Samen met Jesse Eisenberg en Woody Harrelson spannen ze samen tegen horden levende lijken. Zombieland onderstreepte niet alleen haar komisch talent, maar toonde eveneens een badass kantje van de roodharige schone.

Easy A

Screen Gems

Stone’s eerste ervaring met superhelden was de indie Paper Man, waarin auteur Jeff Daniels zijn imaginaire vriend Captain Excellent (Ryan Reynolds) probeert los te laten met behulp van babysitter Abby (Stone). Haar echte doorbraak kwam er met Easy A. Wie wordt er niet telkens opnieuw verliefd op Stone als Olive Penderghast, als je ze ziet rondspringen, zingen en swingen op het deuntje van Natasha Bedingfields “Pocketful Of Sunshine”? Ronduit hilarisch, schattig en aandoenlijk. Easy A is een losse bewerking van Nathaniel Hawthorne’s The Scarlet Letter, gesitueerd in een typische Amerikaanse high school, en wellicht de beste toevoeging aan het genre sinds Mean Girls.

The Help

Touchstone

Regisseur van Easy A Will Gluck bracht haar terug voor een korte passage in zijn volgende langspeler Friends With Benefits, weinig meer dan een cameo. De zomerhit Crazy, Stupid, Love uit 2011 is voorlopig haar laatste romantische komedie, en daar deelde ze het scherm met Ryan Gosling en zijn borstkas. Haar eerste meer dramatische rol kwam er in Tate Taylors The Help, als protagonist en schrijfster Eugenia “Skeeter” Phelan. Viola Davis en vooral Octavia Spencer werden door The Help Oscarsensaties en Stone werd helaas een beetje vergeten. Net als Garfield heeft ze echter nog tijd genoeg om een beeldje binnen te rijven, en The Amazing Spider-Man kan haar populariteit alleen maar omhoog krikken.

In de tussentijd staan er nog een reünie met Ruben Fleischer en Ryan Gosling gepland met The Gangster Squad en een derde collaboratie met Will Gluck. We mogen er wellicht ook van uitgaan dat we het laatste van de blonde Gwen Stacy nog niet gezien hebben en in ieder geval oogt de toekomst voor zij en Garfield alleen maar rooskleurig. Tot ze gaan ruzie maken over wie er nu het meest geliefd is of aan wie het is om de afwas te doen.

[imagebrowser id=23]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.