Franse regisseurs in Hollywood: Louis Leterrier

Now You See Me

Summit

Volgend jaar verschijnt de heist-film Now You See Me. Een team FBI-agenten maken jacht op overvallers die goochelkunst als dekmantel gebruiken om banken te beroven. De cast van de film ziet er alvast indrukwekkender uit dan het uitgangspunt: Naast Jesse Eisenberg (The Social Network) vinden we Morgan Freeman, Michael Caine, Woody Harrelson, Mark Ruffalo en Elias Koteas. In de regisseursstoel zit Fransman Louis Leterrier en Now You See Me zou wel eens de film kunnen worden waardoor je je zijn naam wél herinnert.

Summit Entertainment

De films die Leterrier tot nu toe inblikte, blinken uit in adrenaline-gehalte. Zijn coaching gebeurde door Luc Besson. Maar terwijl Besson virtuoze gewelddadigheid combineert met zowel visuele als emotionele hoogstandjes, blijft het bij Leterrier vooral bij nogal pompeuze actiescènes. Al bij al zijn zijn films zeer onderhoudend en keurig afgewerkt. Het ontbreekt echter Louis een beetje aan passie en visie om echt op te vallen.

EuropaCorp.

Voor hij zich waagde aan de 3D-ramp Clash of the Titans, werkte hij een aantal respectabele actieprenten. The Transporter en Transporter 2 zijn het Europese antwoord op de The Fast and the Furious-franchise en Danny the Dog/Unleashed is een geslaagde vechtfilm-met-een boodschap. Na onenigheid tussen Universal en Marvel Studios omtrent het vervolg op Hulk van Ang Lee, kreeg Leterrier het project toegeworpen. The Incredible Hulk was een poging om een filmreeks te herstarten die dichter bij de strips staat. Het publiek dacht er anders over en we herinneren ons de film vooral als een dure mislukte grap.

Maar toch hebben de studios hun vertrouwen in Leterrier nog niet verloren. Met de helft van het budget voor Clash of the Titans kan Now You See Me toch rekenen op een veelbelovende cast. Indien Leterrier wat stijl en evenwicht krijgt in deze mix tussen Point Break en The Prestige, kijken we er graag naar uit.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , ,

Comments are closed.