De bijrollen van Garret Dillahunt

TriStar

Garret Dillahunt. Wie de komische serie Raising Hope volgt, kent de man als de warrige white trash-grootvader. Wie de serie niet volgt, heeft Dillahunt ongetwijfeld al aan het werk gezien in verschillende memorabele bijrollen. De meest recente rol op zijn palmares is die van Jesse in Looper, een niet onsympathieke moordenaar met wie het -nou ja- niet zo goed afloopt. Maar dat is vaak het geval met zijpersonages.

Paradiso Entertainment

Wanneer de makers van Deadwood afscheid namen the coward Jack McGall (de moordenaar van Wild Bill Hickok), vonden ze het maar zonde het contract van Garret Dillahunt te moeten opzeggen. In seizoen twee komt de acteur dus weer tevoorschijn met baard en hoed als Francis Wolcott, een misogyne geoloog met lange monologen en een kort lontje. Zijn présence valt op en vanaf dat moment breidt Dillahunt zijn theater- en televisieactiviteiten uit met een groot aantal filmrollen.

Dillahunts acteerprestaties in de serie 4400 en de onafgewerkte HBO-serie John from Cincinnatti bewijzen dat hij ook meer toegankelijke personages aankan. Of hij ooit een hoofdrol voorgeschoteld krijgt, blijft echter de vraag.

Warner Bros.

Zijn rijzige gestalte en zijn wat onhandige mimiek lenen zich tot rollen als de achterlijk deputy in No Country for Old Men of de sadistische zwerver in The Road. Zijn grotere rollen (The Assasination of Jesse James, Winter’s Bone) zijn dan wel genuanceerdere, maar steeds even vreemd. Zowel Andrew Dominik (Killing Them Softly) als Steve McQueen (Shame, Twelve Years a Slave) vroegen hem voor hun jongste film. Voor Twelve Years a Slave bevindt Dillahunt zich trouwens terug op de gerecycleerde set van Deadwood.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.