Spotlight: Barbara Sarafian

Allez Eddy

KFD

Het is een héél eind (ongeveer tien jaar) stil geweest rond Barbara Sarafian (16 april 1968), maar in 2007 maakte ze een comeback, en wat voor een!  Sinds Aanrijding in Moscou is Sarafian niet meer van het scherm weg te slaan. De Vlaamse actrice met Armeense roots begon haar carrière door aan radioprogramma’s mee te werken zoals Duplex van Studio Brussel en De Nieuwe Wereld van Radio 1. Internationaal debuteerde ze in 8½ Women van Peter Greenaway (1999). Ze speelde ook mee in Fortress II (1999) en in CQ (2001) van Roman Coppola.  En toen, na die stille periode waarover we spraken, was er Aanrijding in Moscou.

Sarafian was daarna ook te zien in ondermeer Dubbelleven (2010-2011), Rundskop (2011), Zot van A (2010),… . Zo gaat het lijstje nog wel even verder! Geen wonder dat Sarafian het gezicht of anders genaamd ‘De Master’ werd van het Filmfestival Oostende 2011.

KFD

Aanrijding In Moscou (2008)

Het verhaal speelt zich af in het Gentse. Matty (Barbara Sarafian) en Johnny (Jurgen Delnaet) ontmoeten elkaar nadat ze op elkaar inrijden op de parking van een supermarkt. Doordat de Gentse Matty nogal snel op haar paard zit, komt het tot een heftige woordenwisseling. Als Johnny haar wat later opbelt om haar auto te repareren, laat ze hem stilaan in haar leven toe. Zo bloeit er iets moois tussen de huisvrouw en de veel jongere vrachtwagenchauffeur.
Je ziet, niet echt een indrukwekkende plot, maar de Gentse dialogen en oneliners maken deze film de moeite waard.

Allez Eddy (2012)

KFD

Het verhaal speelt zich af in 1975 in Rozebeke, het tijdperk dat elke jongen Eddy Merckx wou worden. Ook Freddy, het elfjarige wielertalentje en zoon van slager André (Peter Van den Begin) en zijn vrouw (Barbara Sarafian). André heeft echter andere zorgen aan het hoofd want de eerste supermarkt opent binnenkort zijn deuren in het dorp, een zaak die een bedreiging vormt voor de beenhouwerij.

Freddy denkt er anders over want ter gelegenheid van de opening organiseert de supermarkt een wielerwedstrijd. De winnaar van die wedstrijd mag Eddy Merckx ontmoeten. Freddy schrijft zich stiekem in. Door deelname aan de race gaat er een nieuwe wereld open, niet alleen voor Freddy maar ook voor alle mensen om hem heen. Niet alleen Barbara Sarafian kunt u bewonderen in deze film, maar ook haar zoon (Julian Borsani) kan je aan het werk zien in een tiental scènes.

Brasserie Romantiek (2012)

De Brasserie Romantiek is een gerenommeerd restaurant dat met succes gerund wordt door uitbaatster Pascaline (Sara De Roo) en kok Angelo (Axel Daeseleire). Sinds enkele jaren heeft de zaak immers een begeerde “koksmuts” in de Gault & Millau-gids. Het verhaal speelt zich af op Valentijn en het belooft een drukke avond te worden. Ze krijgen heel wat gasten over de vloer, waaronder ook Roos (Barbara Sarafian). De film wordt op 19 december in de bioscopen verwacht.

http://www.youtube.com/watch?v=E2RwzaoaOg8

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.