Vlaamse films op het Filmfestival Gent: La Cinquième Saison

La Cinquième Saison

Films Boutique

Op het Filmfestival van Gent is er ook plaats voor de alternatieve Belgische film. Het Vijfde Seizoen (La Cinquième Saison) is er zo één. De film werd gemaakt door het Belgisch-Amerikaanse regisseurskoppel Peter Brosens en Jessica Woodworth, bekend van de poëtische pareltjes Khadak en Altiplano. In de hoofdrollen zie je onder andere Sam Louwyck en Peter van den Begin.

De regisseurs voeren ons in hun derde langspeelfilm mee naar een post-apocalyptische wereld. In La Cinquième Saison volstrekt zich immers een bijzondere natuurramp. Na de winter weigert de lente haar intrede te doen: bijen verdwijnen, koeien geven geen melk meer en gewassen willen niet meer groeien. Hongersnood is het gevolg, dus besluit de bevolking van een klein Belgisch dorpje in de Condroz op zoek te gaan naar de schuldige.

La Cinquième Saison verbaasde vriend en vijand toen hij opgenomen werd in de competitie van het filmfestival van Venetië. Dat was voor een Belgische productie al even geleden. Momenteel rijgt de film de nominaties voor prestigieuze filmfestivals aan elkaar. Hij zal te zien zijn in Toronto, Hamburg, Rio de Janeiro en Busan. Dankzij dat succes zal La Cinquième Saison waarschijnlijk meer publiek vinden in eigen land, te beginnen in Gent.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , ,

Comments are closed.