Vlaamse films op het Filmfestival Gent: The Broken Circle Breakdown

Broken Circle Breakdown

Wild Bunch Benelux

Het bewijs dat het goed gaat met de Vlaamse film: voor de 39e editie heeft het Filmfestival Gent 9 stuks (een recordaantal) op het programma staan. Zo is er The Broken Circle Breakdown, de vierde langspeelfilm van Felix van Groeningen. Het is de officiële opener van het Filmfestival Gent.

De film is gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk van Johan Heldenbergh dat twee jaar geleden erg goed werd onthaald. Heldenbergh speelt ook in de film de hoofdrol, samen met Veerle Baetens. Regisseur Felix van Groeningen ken je van Vlaamse succesfilms als Steve + Sky of De Helaasheid der Dingen.

The Broken Circle Breakdown gaat over de verrassende liefde tussen tattooshopuitbaatster Elise en bluegrassmuzikant Didier. Bij hun eerste ontmoeting slaat de vonk meteen over. Het is pas jaren later, wanneer hun dochtertje ernstig ziek blijkt, dat onderliggende verschillen genadeloos naar boven komen. Wat volgt is een intens drama, vol passie en muziek. Over de (Amerikaanse) droom van eenvoudige mensen. Over hoe de liefde het noodlot overwint, en soms ook niet.

Als er één Vlaamse film is die dit jaar potten zal breken, zal het The Broken Circle Breakdown wel zijn. De namen voor en achter de camera garanderen een topper van internationaal kaliber. Als je het ons vraagt wordt dit voor Van Groeningen en co een stap dichter bij de welverdiende doorbraak buiten Vlaanderen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , ,

Comments are closed.