Vlaamse films op het Filmfestival Gent: Dave

Dave

Caviar

In het Eye Tunes-parcours van het Filmfestival Gent kun je gratis gaan kijken naar Dave, het nieuwe project van David en Stephen Dewaele. Dave is een één uur durend eerbetoon aan superster David Bowie. De film maakt deel uit van Radio Soulwax, een online radiostation van de broers Dewaele waarop een doorlopende mix speelt, begeleid door een reeks visuele effecten. Centraal staat dus de soundtrack, die hier bestaat uit originele nummers, covers en remixes van David Bowie.

Caviar

De film zelf werd geregisseerd door Wim Reygaert, bekend van zijn voor de Gouden Beer genomineerde kortfilm Mompelaar. Hij is tevens frontman van het noise-rock-collectief Drums Are For Parades. In Reygaerts film volgen we Dave (een androgyne Hannelore Knuts) doorheen een koortsdroom over zijn eigen leven en carrière. In die droom is Dave een door de tijd reizende privédetective die komaf moet maken met drie dubbelgangers.

Het resultaat is een gedurfde hommage aan Bowie’s oeuvre en zijn unieke gave om zich te transformeren en tegelijkertijd zichzelf te blijven. De decors en kostuums brengen de wondere wereld van Bowie perfect tot leven. Geanimeerde platenhoezen passeren de revue. Daarnaast zijn er gastrollen voor onder meer Bent van Looy, Michiel Geluykens en Sam Louwyck. Voor liefhebbers van David Bowie en Soulwax belooft dit kortom de perfecte film te worden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , ,

Comments are closed.