Vlaamse films op het Filmfestival Gent: Kid

Kid

Prime Time

Op het Filmfestival Gent krijgt Kid, de nieuwe film van Fien Troch, zijn Belgische première. Fien Troch boekte met haar vorige films Een Ander Zijn Geluk en Unspoken succes in eigen land en daarbuiten. Zo werd Een Ander Zijn Geluk in 2006 verkozen als Belgische inzending voor de Oscars. Troch kan dus terecht worden gezien als één van de rijzende sterren aan het Vlaamse regisseursfirmament.

Haar derde langspeelfilm vertelt het verhaal van de 7-jarige Kid. Na de dood van zijn alleenstaande moeder moet hij samen met zijn broer Billy de boerderij waar ze opgroeiden verlaten. Ze trekken in bij een oom en tante. Kid wordt plots geconfronteerd met onbekende gevoelens van angst en vrees en doet er alles aan om zijn moeder terug te vinden.

Net zoals in haar vorige films toont Troch hoe een bijzonder dramatische gebeurtenis de levens van verschillende personages drastisch overhoop kan gooien. Opnieuw lopen communicatieproblemen daarbij als een rode draad doorheen de film.

Kid heeft al een parcours langs internationale festivals afgelegd en won bijvoorbeeld de Eurimages Award op het filmfestival van Rotterdam. Als we haar vorige films in het achterhoofd houden, zal deze Kid waarschijnlijk niet de meest toegankelijke Vlaamse film op het Filmfestival worden. Toch zijn we ervan overtuigd dat Trochs persoonlijke en indringende esthetiek van Kid een fascinerende prent zullen maken.

Teaser KID by Fien Troch from Prime Time on Vimeo.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Comments are closed.