Vlaamse films op het Filmfestival Gent: The Sound of Belgium

The Sound of Belgium

Visualantics

Het Filmfestival Gent staat gekend om zijn focus op muziek. Naast een reeks concerten, kun je bij het festival ook terecht voor een aantal muziekdocumentaires, zoals The Sound of Belgium.

In The Sound of Belgium gaat regisseur Jozef Devillé op zoek naar het verhaal achter de New Beat, het surreëel elektronische muziekgenre dat in België ontstond. New Beat werd eerder toevallig ontdekt, toen verschillende deejays bestaande nummers op een trager toerental gingen herspelen. Zo creëerden ze de typerende donkere sound met traag tempo en zware bassen. Groepen als Lords of Acid, Confetti’s en Corruption House gelden als de voornaamste wegbereiders van het genre. Tegenwoordig zijn veel mensen de New Beat vergeten. Daar wil Devillé met The Sound of Belgium verandering in brengen. Het genre is namelijk een stuk vaderlandse muziekgeschiedenis. Het zette de Belgische muziekscène op de internationale kaart. Verder wordt ook andere elektronische muziek onder de loep genomen, gaande van EBM tot techno of house.

The Sound of Belgium belooft een relevante muziekdocumentaire te worden, zowel voor de fans, als voor zij die nog niet vertrouwd zijn met de Belgische electro.

The Sound of Belgium- Festival Trailer from Visualantics on Vimeo.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , ,

Comments are closed.