11 Wolf of Wall Street weetjes

KFD

KFD

De meesten onder jullie hebben ondertussen The Wolf of Wall Street al gezien. Zoals je weet zit de film vol bizarre momenten die onmogelijk lijken, maar toch echt waar blijken te zijn. De opnames van de film was gecontroleerde chaos. Veel vrijheid voor improvisatie en dat zorgde voor een uitstekende film. Die Oscarnominatie is meer dan verdiend. Tijd voor enkele interessante weetjes. Uiteraard spoilers…

1) We beginnen met een kleintje: The Wolf of Wall Street had nog langer kunnen zijn. Persoonlijk vond ik geen erg in de lengte. Op geen enkel moment verveelde de film mij. Toch hoorde ik her en der geklaag over de lengte van de film. In een eerste versie was de film zelf 4 uur lang.

KFD

KFD

2) De scène waarin Jonah Hill stikt in een stuk ham heeft ongeveer 70 takes nodig gehad. Het stukje ham moest aan Leonardo DiCaprio zijn kaak blijven hangen. Dit ging niet van een leien dakje.

3) Leonardo’s danskunsten op zijn trouwfeest zijn pure improvisatie. Hij heeft zichzelf getraind in de kunst van het dansen, vertelde hij in een interview.

4) Acteur Kenneth Choi die de rol van Chester Ming op zich nam, verdikte speciaal voor deze film 15 kilogram. Het resultaat, een vettige, vulgaire chinees.

5) Voor de kusscène tussen DiCaprio en Joanna Lumley was Leonardo enorm zenuwachtig. Niet minder dan 27 takes had de acteur nodig om zijn angsten te overwinnen.

6) Leo was niet de enige met stress op de set. De nog jonge actrice Margot Robbie (23 jaar) nam 3 shotjes tequila net voor haar naaktscènes met Leonardo DiCaprio.

7) Jonah Hill droeg een penisprothese voor zijn masturbatiescène op die geweldige pool party. De andere acteurs en figuranten waren niet ingelicht over het openbaar masturberen van Jonah. Hun reacties op de hilarische gebeurtenis waren echt.

KFD

8) In het begin van de film heeft Dicaprio lunch met zijn nieuwe baas Mark Hanna, gespeeld door niemand minder dan Matthew McConaughey. Zijn verschijning in de film is kort maar buitengewoon memorabel. Iedereen herinnert zich wel het stuk waarin McConaughey ritmisch op zijn borst klopt en een soort Indianenlied humt. Dit ritueel (later gedoopt tot ‘War Cry of Greed’) is uitgevonden door Matthew zelf. Voor een acteerprestatie voert de acteur dit ritus uit om zich goed te kunnen concentreren. Leo zag dit en stelde aan Scorsese voor om het te gebruiken in hun scène. De rest is geschiedenis.

9) Een andere onsmakelijk, maar grappige scène is de-goudvis-eet-scène van Jonah Hill. Iedereen deed keihard hun best voor The Wolf. Hill wou zijn collega’s niet teleurstellen en ging de goudvis echt opeten. Omdat dit dierenmishandeling is, waren animal handlers aanwezig op set om alles in goede banen te leiden. Officieel nam Jonah de goudvis enkele seconden in zijn mond om nadien uit te spuwen. Officieus zou hij de goudvis wel hebben doorgeslikt en heeft de goudvis zijn behoefte gedaan in de mond van Jonah Hill. Jammie.

10) De meest besproken scène is zeker, DiCaprio’s epic high on Quaaludes. De hele tijd kruipt, sleept, rolt hij op de grond. Zijn motoriek ligt volledig lam door de Quaaludes. Van zwaar trippen gesproken. De acteur haalde zijn inspiratie op twee plaatsen. Ten eerste had hij tapes gemaakt van de echte Jordan Belfort die imiteerde hoe hij reageerde op de drug. Ten tweede zocht Leo YouTube af. “Drunkest guy in the world” was zijn favoriet. Oordeel vooral zelf.

 11) Ten slotte een cameo. De echte, Wolf of Wall Street, Jordan Belfort, maakt een verschijning in de film. Helemaal op het einde kondigt hij Leonardo DiCaprio aan als motivatiespreker. De job die Belfort tot op vandaag uitvoert. Geen kattenkwaad meer voor de man. Of dat doet hij ons toch geloven.

Mijn stem voor de Oscars heeft The Wolf of Wall Street al binnen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , ,

Comments are closed.