A man’s best friend (2)

Warner Bros.

In het eerste deel van deze reeks hadden we het over Mr. Bean en zijn beertje Teddy. Deze keer halen we een heel andere beer uit onze kast. En ook het jongentje is deze keer vrij bijzonder.

Haley Joel Osment speelt in Artificial Intelligence: A.I. een nieuw type van robot, genaamd mecha. Bijzonder is dat hij in staat is tot het voelen van emoties. Hij wordt geadopteerd door een gezin van wie het zoontje zwaar ziek is en zich in een soort preservatieve toestand bevindt. Wanneer het zoontje Martin (Jake Thomas) echter geneest wordt David achtergelaten in een bos. Hij moet een heel avontuur trotseren om de liefde van zijn moeder terug te vinden door een echte jongen te worden.

Warner Bros.

Op deze hele reis wordt hij vergezeld door de robot Teddy (Jack Angel). Je raadt het, een teddybeer. De beer is oorspronkelijk van Martin maar wordt aan David gegeven wanneer hij wordt geadopteerd. Teddy draagt sinds dat moment zorg voor hem. Wanneer David wordt achtergelaten blijft Teddy dan ook bij de robotjongen. Bij hun zoektocht naar The Blue Fairy geraken de twee ingevroren. Het duurt vele honderden jaren vooraleer ze gevonden worden door een geëvolueerde mechabeschaving. Deze kunnen aan de hand van DNA mensen tijdelijk tot leven brengen. Dan blijkt dat Teddy een haarlok van Davids moeder heeft bewaard waardoor ze met zijn drietjes nog een laatste dag samen kunnen doorbrengen. De zoektocht is eindelijk ten einde…

Doorheen de reis is Teddy een soort van beschermengel en beste vriend voor David. En ook al zijn het twee robots, de relatie tussen de twee is één van de fijnere elementen in de film.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , ,

Comments are closed.