Acteurs op dieet: een maatje meer

Peace Arch Films

Eerder schreef ik over acteurs en actrices die moesten vermageren voor een bepaalde rol. Maar omgekeerd gebeurt ook. Soms moeten acteurs zich volproppen met vanalle bucht om toch maar de gewenste kilo’s bij te komen. Dan vraag je je af waarom ze niet gewoon iemand casten die al een beetje aan de dikke kant is, maar goed – zo werkt dat dus in Hollywood.

  1. 31.5 kg: Vincent D’Onofrio voor Full Metal Jacket
  2. 30 kg: Jared Leto voor Chapter 27
  3. 28.5 kg: Russel Crowe voor Body of Lies
  4. 27 kg: Robert De Niro voor Raging Bull
  5. 27 kg: Ryan Gosling voor The Lovely Bones

Warner Home Video

Vincent D’Onofrio kwam 31.5 kg bij voor zijn Hollywooddebuut in 1987, Full Metal Jacket. De acteur woog niet minder dan 127 kg om de gekke marinier Leonard Lawrence te vertolken. Dit deed hij door steeds vettig te eten. Ironisch genoeg werd zijn personage eerst omschreven als “a skinny ignorant redneck.” Stanley Kubrick, echter, dacht dat het effectiever zou zijn als Lawrence corpulent en lomp was. Door zijn plotse gewichtstoename begaf de knie van D’Onofrio het en moest hij geopereerd worden. Negen maanden later speelde hij het gewicht kwijt en verraste iedereen met zijn “strakke” vertolking in Adventures in babysitting.

Op nummer twee staat Jared Leto die 30kg bijkwam voor zijn rol als Mark Chapman, de moordenaar van John Lennon, in Chapter 27. Leto volgde wel een erg goor dieet: hij dronk elke nacht een mengsel van opgewarmd roomijs, olijfolie en sojasaus. Naar eigen zeggen zag hij van dit dieet veel meer af dan van zijn vermageringskuur voor zijn rol als drugsverslaafde in Requiem for a dream. Hij zou nooit meer zoveel bijkomen voor een rol.

Jared Leto: “Toward the end of the shoot, one of the glaring issues was the pain I had with my feet. I couldn’t walk for long distances; I had a wheelchair because it was so painful. My body was in shock from the amount of weight I gained.”

Warner Bros.

Ook Russel Crowe kan er wat van. Crowe kwam 28,5 kg aan voor Body of Lies. Van de brok spier dat hij was in Gladiator, was nog maar weinig te bespeuren. In Body of Lies speelt hij een CIA-veteraan die Leonardo Dicaprio helpt om een terroristische cel op te sporen. Om zoveel kilo’s aan te komen hield hij zich aan een vetrijk dieet. En dat vond de Australiër helemaal niet erg. Daarna terug afvallen, daarentegen, dat was andere koek.

Russel Crowe: “Bring on the burger, baby!”

Robert De Niro lijkt te spelen met zijn gewicht alsof het niets is. In Martin Scorsese’s Raging Bull speelt hij de zelf-destructieve, obsessieve bokser Jake LaMotta. De productie van de film gebeurde in twee fasen. Eerste speelde De Niro de jonge, magere LaMotta. Hij woog toen slechts 66kg. Dan werd het filmen vier maanden platgelegd zodat de acteur kon gaan rondreizen in Italië en Frankrijk, waarschijnlijk omdat het eten daar zo lekker is. Et voilà, De Niro keerde 27kg zwaarder terug, klaar om de oudere versie van LaMotta neer te zetten.

Tenslotte hebben we nog de graag geziene Ryan Gosling. Hij werd ietsje minder graag gezien nadat hij 27kg aandikte voor een rol in Peter Jackson’s The Lovely Bones. Jammer genoeg vond Jackson zelf zijn transformatie ook maar niets. “I showed up on set 210 pounds (95kg). We had a different idea of how the character should look, y’know? I really believed he should weigh 210 pounds”, verklapte Gosling. Door hun verschillende visie op het personage werd Gosling de laan uitgestuurd door Jackson. Mark Wahlberg verving hem.

Ryan Gosling: “I was fat and unemployed.”

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.