Acteurs op dieet: een maatje minder

Paradiso

Vorige week schreef ik een artikel over actrices die moeten vermageren om een bepaalde rol aan de haak te slaan. Nu ga ik eens kijken hoe het bij de mannen zit. De algemene regel is dat acteurs minder hard worden afgestraft wanneer ze een paar kilo’s aankomen. De laatste jaren worden er zelfs opvallend meer rollen geschreven voor mollige mannen, merkte de New York Times op.

Acteurs moeten er misschien niet altijd perfect bij lopen voor Hollywood, maar voor bepaalde rollen moeten ook zij op crashdieet. En hier worden ze veel verder in gedreven dan actrices – of misschien missen ze wel het gezond verstand van een vrouw.

Ik overloop de extreemste gevallen van gewichtsverlies die acteurs doorgingen voor een filmrol.

  1. 28 kg: Christian Bale voor The Machinist
  2. 25 kg: Tom Hanks voor Cast Away
  3. 24.5 kg: 50 Cent voor All Things Fall Apart
  4. 20 kg: Matthew Mcconaughey voor The Dallas Buvers Club en Matthew Fox voor Alex Cross
  5. 18 kg: Matt Damon voor Courage Under Fire, Seth Rogen voor The Green Hornet en Colin Farrell voor Triage

Christian Bale vermagerde zo’n 28 kg voor zijn rol als een aan-insomnia-lijdende arbeider in The Machinist. De acteur van 1 meter 83 woog geen 50 kilo meer, en dit klaarde hij door een lange tijd enkel op koffie, appels en af een toe een blik tonijn te leven.

Christian Bale over zijn dieet: ‘It’s just what we end up having to do.’

Tom Hanks volgt Bale op de voet met een 25 kg gewichtsverlies voor zijn vertolking in de film Cast Away waarin hij de schipbreukeling Chuck Noland speelt. Zijn dieet klinkt al heel wat gezonder dan dat van Bale. Hanks at voor een tijd geen vlees meer, en beperkte zijn inname van koolhydraten. Hij ging ook zes dagen per week naar de fitness.

Cheetah Vision

50 Cent moest serieus op z’n kin kloppen om zijn rol in All Things Fall Apart binnen te halen. De rapper speelde er namelijk een Amerikaanse football speler die met kanker worstelt. Hij zag er niet uit.

Independent Films

Matthew Mcconaughey overleefde slechts op Diet Coke (Hmm, aspartaam), eiwit en een stuk kip per dag voor zijn rol als aidspatiënt Rod Woodroof  in Dallas Buyers Club. Hij woog slechts 60 kg. Ook Matthew Fox onderging een serieuze transformatie om de slechterik te spelen in de thriller Alex Cross.

Matt Damon is gekend voor zijn gewichtsveranderingen. Hij verloor 18 kg op slechts 3 maanden voor Courage Under Fire. Voor Elysium, de recente scifi-blockbuster, kwam hij weer wat kilo’s bij – aan spieren. En we hebben hem er ook al chubby weten uitzien, zoals in The Informant. Tenslotte deelt The Bourne Identityster zijn vijfde plaats met Seth Rogen en Colin Farrell die (extra) kilootjes kwijt moesten voor respectievelijk The Green Hornet en Triage.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.