Actrices op dieet: een maatje minder

natalie

Fox Searchlight Pictures

Dat Hollywood actrices onder druk staan om er steeds op hun best uit te zien, is geen geheim. Een actrice die zichzelf uitmergelt op aanraden van haar impresario om meer aanbiedingen te krijgen, is doodnormaal in Hollywood.

Belga

Gelukkig zijn er ook nog actrices die het gezond verstand hebben zich te verzetten tegen deze onrealistische schoonheidsstandaard die puberende tienermeisjes complexen oplevert. Onder meer Jennifer LawrenceScarlett JohanssonEmily BluntKate WinsletLiv TylerJamie Lee Curtis en Emma Thompson namen een standpunt in tegen de heersende om-ter-dunst-trend in Hollywood.

Jennifer Lawrence: ‘I don’t want little girls to be like, ‘Oh, I want to look like Katniss, so I’m going to skip dinner.’

Dit artikel geeft jullie een top 5 over de kilootjes die actrices moesten kwijtspelen voor een bepaalde rol:

  1. 25 kg: Jennifer Hudson voor Winnie
  2. 11 kg: Anne Hathaway voor Les Misérables
  3. 9.5 kg: Beyoncé Knowles voor Dream Girls
  4. 9 kg: Natalie Portman en Mila Kunis voor The Black Swan, Renée Zellweger voor Chicago en Kate Hudson voor Earthbound
  5. 4.5 kg: Megan Fox voor Jennifer’s Body

Image Entertainment

Jennifer Hudson neemt de leiding met 25 kg dat ze kwijt moest voor Nelson Mandela’s vrouw te vertolken in Winnie. Ze verloor zes babies aan gewicht door het Weight Watchers programma en werd dan ook het gezicht van dit dieetbureau.

Universal

 

 

 

Anne Hathaway was al een slanke deerne, maar voor Les Misérables moest ze er ongezond dun uitzien. Ze verloor 11 kg door een detoxkuur dat haar ironisch genoeg met puistjes opzadelde. Ze moest trouwens ook een paar kilootjes eraf werken voor The Dark Knight Rises.

Anne Hathaway over haar detoxkuur: ‘This diet makes me break out, So I love that. Nothing like living on hummus and radishes and then be all, and I got a pimple. Yeah!’

Op nummer drie staat de mooie Beyonce Knowles die haar curves aanzienlijk minder curvy moest maken voor haar rol in Dream Girls. Ook de knapperds Natalie Portman en Mila Kunis moesten flink afvallen voor The Black Swan –  alsof er geen professionele balletdanseressen zijn met een gezond BMI. Renée Zellweger moest eveneens 9 kg inboeten voor een danseresje te spelen in Chicago. En ook bikinibabe Kate Hudson was niet mager genoeg voor Earthbound.

Fox

Tenslotte hebben we nog de foxy Megan Fox, de natte droom van menig  tienerjongen, die 5 kg verloor om de moordende cheerleader te spelen in Jennifer’s Body. Die kilo’s moesten er terug aan voor haar vertolking in Transformers: Dark of the Moon omdat Michael Bay niet zo zot is op dunne vrouwen.

Sommige actrices weten hun gewichtsveranderingen geheim te houden, maar natuurlijk wordt er dan wel wild gespeculeerd door de tabloids. Zo zijn er al boeken volgeschreven over het gewicht van Scarlett Johansson, bijvoorbeeld, tot grote ergernis van de Lost in Translation-actrice. Toen Scarjo hoorde dat ze een latexpakje moest dragen voor Iron Man 2, dreef de blondine haar trainingsschema op. Maar dat ze 6.5 kg zou kwijt zijn, zoals je in de tabloids te lezen kreeg, is overdreven.

Scarjo: ‘I’m a petite person to begin with, so the idea of my losing this amount of weight is utter lunacy. If I were to lose 14 pounds, I’d have to part with both arms. And a foot.’

Ook Rooney Mara wist haar gewichtsverlies voor haar vertolking als Lisbeth Salander in The Girl With The Dragon Tattoo geheim te houden voor de aasgieren van de tabloids. Maar het staat vast dat ze heel wat vermagerd is voor deze filmrol. Dit was echter niet op aanvraag van David Fincher, maar omdat ze zelf vond dat het zo hoorde.

Daniel Craig over Rooney Mara: The poor girl was probably 91 lbs. when she was doing this movie because she was working out every day and dieting.”

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.