Aparte Road Trips: EuroTrip

EuroTrip

Universal Pictures Benelux

Omstreeks 2004 kwam er sleet op de highschoolkomediesuccesformule. Nooit gedacht trouwens dat we zoveel lettergrepen gingen gebruiken in een artikel over zo’n simpel genre. Studio’s zochten naarstig naar manieren om de levensduur van het genre te rekken. Waarom niet nog eens een road trip? Eentje waarin de Amerikanen als toemaatje de Europese bevolking konden te kakken zetten? Dat resulteerde in EuroTrip.

EuroTrip

EuroTrip

Universal Pictures Benelux

Het zit Scott (Scott Mechlowicz, Marty Blank uit het lichtjes overdonderende Mean Creek) niet mee. Zijn sletterig lief (Kristin Kreuk) is er met een potige mannetjesputter vandoor. Zijn Duitse pennenvriend Mike mailt hem oneerbare voorstellen. Beneveld door drank en Liebeskummer verzoekt Scott seinen Deutschen Freund kordaat om voortaan ver weg uit zijn inbox te blijven.

No, retardo. That’s Jan, a man’s name, and that’s not “Mike”, it’s Mieke, a common German girl’s name, similar to our Michelle.

Te laat ontdekt Scott dat Mike eigenlijk Mieke (Jessica Boehrs) heet. Maar het gekwetste Mädchen heeft hem alweer geblokkeerd. Dan zijn er twee opties. Terugmailen onder een nieuw e-mailaccount. Of een road trip naar het land van Goethe en halve liters Schultenbräu.

The fellowship

Daarvoor krijgt Scott gezelschap van de zelfverklaarde tettenman Cooper (Jacob Pitts). Het duo vliegt naar Londen en besluit van daaruit met het openbaar vervoer verder te gaan.

EuroTrip

Universal Pictures Benelux

You know America was founded by prudes. Prudes who left Europe because they hated all the kinky, steamy European sex that was going on. And now I, Cooper Harris, will return to the land of my perverted forefathers and claim my birthright… which is a series of erotic and sexually challenging adventures.

Na een stevig avondje doorzakken met een stel Manchester United-hooligans ontwaken onze helden plots in Parijs. Daar lopen ze per toeval twee klasgenoten, Jenny (Michelle Trachtenberg) en haar genetisch iets minder in de watten gelegde tweelingbroer Jamie (Travis Wester), tegen het lijf.

Kommer en kwel?

EuroTrip

Universal Pictures Benelux

Met hun vieren zette ze de queeste verder. Doch, de obstakels zijn niet gering. Een zingende David Hasselhoff in de woeste branding van de Franse Rivièra! Lucy Lawless die de zweepjes bovenhaalt als dominatrix Madame Vandersexxx!

Administer the testicle clamps!

De incestueuze gevolgen van absint — niet voor niets de drank die Van Gogh een kapje in zijn oor opleverde — in Bratislava! En tot overmaat van ramp blijkt die Mieke zelfs helemaal niet in Berlijn, maar in Vaticaanstad te zitten!

Valt er wat te lachen?

Voor wie in zijn hart een plaatsje heeft voor onderbroekenlol, stelt EuroTrip niet teleur. Dat is vooral te danken aan de hilarische cameo’s. Naast The Hoff en Lawless zie je ook nog Vinnie Jones als de Manchester United-hooligan Mad Maynard. Maynard. Alleen al die casting is meesterlijk. De voormalige, tot acteur omgeschoolde middenvelder lust de Mancunians rauw. Saturday Night Live-grappentrommel Fred Armisen mag dan weer opdraven als Italiaan met verontrustende intenties op de trein. 

EuroTrip

Universal Pictures Benelux

Scotty doesn’t know that Fiona and me 
Do it in my van every Sunday

De beste cameo is evenwel voorbehouden voor een totaal onherkenbare Matt Damon. Damon duikt al in de eerste minuten op als Donny, de alfaman die er met Scotts vriendin Fiona van doorgaat. Scotty Doesn’t Know is trouwens een behoorlijk grappig lied.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.