Aparte Road Trips: Identity Thief

Universal

Universal

Vanaf 22 januari verschijnt de road movie We’re The Millers op dvd en blu-ray. Daarin toont Jennifer Aniston zich van haar mooiste en meest seksuele kant. Iedere filmliefhebber kent nog tal van andere gelijkaardige road movies. Enkele van die trips halen we naar aanleiding van deze release even van onder het stof.

Wie onderneemt de road trip?

Aan een road trip denk je niet (meteen) aan de namen van Jason Bateman en Melissa McCarthy. Toch moet je het met deze acteurs stellen in Identity Thief. De twee spelen de rol van Sandy. Zijn identiteit wordt namelijk gestolen door een wel heel inventieve criminele (wat wil je met zo een naam). Zij plundert zonder spijt zijn rekening en trekt (on)bewust zijn hele reputatie door het slijk.

Universal

Waarom ondernemen ze de trip?

Daar moet zo snel mogelijk een einde komen. Anders verliest de man Sandy zijn huis, zijn job en zijn gezin. De enige manier is zelf de vrouw in kwestie in de andere kant van het land opsporen en op zijn lokaal politiebureau afleveren. Reizen met het vliegtuig zou het net te makkelijk (en te kort) zijn voor een film, dus moet het op de good old fashion manier gebeuren: op vier wielen.

Hoe verloopt de trip?

Dat geeft voer voor verwoede ontspanningspogingen (al kan de mollige vrouwelijke Sandy slechts vijf meter ‘lopen’). Alle hulpmiddelen zijn goed om haar slachtoffer nog meer belachelijke te maken. Maar vooral en veel belangrijker, die middelen moeten haar uit de gevangenis houden. De Sandy’s vechten het uit in haar huis, in de wagen, op straat, in een wegrestaurant en in een motelkamer… . Dat gebeurt met persoonlijke vernederingen en kleine overwinningen en tegenslagen voor beide kampen.

Universal

De uiteindelijke eindbestemming van deze trip?

Dat is de lokale politie, het gezin Sandy, de werkgever en collega’s van meneer Sandy en uiteindelijk de cel.

Wat is het grappigste moment?

Da’s misschien wel de moeilijkste vraag van allemaal. Zelf had ik niet verwacht dat ik deze Identity Thief grappig zou vinden. Maar Bateman en McCarthy walsen met het grootste gemak doorheen tal van grappige en soms/vaak gênante scènes. Er is de vluchtpoging van vijf meter. De discussie over waarden, terwijl mevrouw Sandy een serveerster oplicht. De mislukte trio tussen de Sandy’s en een cowboy. Maar het moment in de film die de grootste bulderlach kreeg was het moment waarop Sandy in de lucht wordt gekatapulteerd en met een smak terug op de grond beland. Pijnlijk… grappig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , ,

Comments are closed.