Aparte Road Trips: Road Trip

Road Trip - UIP

UIP

Na het onverwachte succes van American Pie, brak onder de filmstudio’s een ware wedloop naar lucratieve tienerkomedies los. Filmhistorici hadden dit fenomeen eerder gezien in de jaren 80. Toen was Porky’s de blauwdruk. Nu zetten Jim Levenstein (Jason Biggs) en co de bakens uit.

Todd Philips’ doorbraak

Todd Philips (vandaag goed binnen dankzij zijn The Hangover-trilogie) was een van de eerste die op de kar sprong. Eind jaren ’90 was de regisseur enkel in selecte kringen bekend door Hated: GG Allin & the Murder Junkies, een documentaire over de vaakverguisde punkartiest.

UIP

Daar kwam in 2000 snel verandering in met Road Trip. Philips smokkelde heel wat memoires uit zijn eigen studententijd in het scenario. Het leverde een van de beste films uit het genre op.

It ain’t easy beings Josh’s penis. Nothing has happened for two months it feels like I’m in a coma. I wish I was your dick EL, because this is torture. If something doesn’t happen soon, I’m just going to pack up my balls and leave. (E.L.)

Road Trip

De Universiteit van Ithaca. Aangespoord door slechte vriend E.L. (Sean William Scott doet zijn Stiffmeister-rol losjes over) zwicht Josh (Brecking Meyer) voor de charmes van medestudente Beth (Amy Smart). Dat resulteert in een pikante VHS-cassette waarop het gelegenheidsstel uitvoerig – Smart flasht even met haar blote panters – het beest met de twee ruggen uitbeeldt.

Road Trip

UIP

‘What happens in Ithaca, stays in Ithaca.’ Ware het niet dat Josh zwakzinnige kamergenoot Barry (Tom Green) de tape per ongeluk opstuurt naar Josh’ vaste vriendin Tiffany (Rachel Blanchard).

Ithaca -> Austin

Enter de queeste. Als de gesmeerde bliksem naar Tiffany’s campus in Austin, Texas rijden en daar de tape onderscheppen voor iemand hem te zien krijgt. Daarvoor krijgen Josh en E.L. het gezelschap van hun wietpaffende makker Rubin (Paul Constanzo). De slungelachtige Kyle (DJ Qualls) sluit het rijtje af, omdat er nu eenmaal een simpele ziel met een auto nodig is. Brokkenmaker Barry blijft ondertussen in Ithaca achter om voor Josh’ slang te zorgen (we hebben het wel degelijk over een reptiel in een terraria).

Kommer en kwel?

De rit van 1.800 mijl loopt niet bepaald van een leien dakje. Al snel gaat de auto in vlammen op. Met een gejatte blindenschoolbus zetten ze de tocht verder. Doch, de obstakels zijn niet gering.

Road Trip

UIP

Yep. I’d give us about 20 minutes before our first ass-raping.

Schermutseling met potige zwarte broeders! Kyle’s ontmaagding door Rhonda (Mia Amber Davis), een dame die qua BMI beslist niet moet onderdoen voor onze staatssecretaris Asiel en Migratie! Een bezoek aan de spermabank inclusief rectaal toucher!

Valt er wat te lachen?

Als je in staat bent om bepaalde delen van je hersenen uit te schakelen, valt er heel wat te af te lachen met Road Trip. Toenmalige MTV-habitué Andy Dick heeft een kurkdroge cameo als motelbediende.

Is there anything else I can help you with? Perhaps you’d like an 11-year old prostitute sent to your room. We can do that. Or maybe we can off someone for you. Huh? How’s that sound? I’ve got it. Why don’t we start small? Would you like a fresh towel? Maybe you could roll that up and smoke it.

Road Trip zou in de jaren daarop veelvuldig gekopieerd worden. De navolging raakte zelden aan de enkels van het origineel. De scabreuze sequel Road Trip: Beer Pong is met een grote boog te mijden. Alleen Qualls hernam zijn rol en zijn schermtijd is verwaarloosbaar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.