Aparte Road Trips: Sex Drive

Sex Drive

Warner Home Video

Tegen 2008 was het over en uit met de highschoolkomedie. Sommige acteurs uit de American Pie-school vonden een waardig tweede leven. Alyson Hannigan is alweer aan haar negende How I Met Your Mother-seizoen toe. Anderen gingen roemloos ten onder. Of kan iemand ons vertellen wat er van Tara Reid geworden is?

Toch zag Sean Anders er geen graten in om nog maar eens op de road trip plus onderbroekenlol kar te springen. Want zolang er maagdelijke jongelui zijn die een nier te veil hebben voor één nacht batsen, zullen er films als Sex Drive gemaakt worden. En waarom ook niet?

Sex Drive

De titel Sex Drive geeft de essentie van de zaak goed weer. Maagd Ian (een eerder kleurloze Josh Zuckerman) heeft er genoeg van om na de schooluren verkleed als donut in het winkelcentrum rond te hossen. Hij wil poepen!

Sex Drive

Warner Home Video

In een chatroom leert hij Ms. Tasty (Katrina Bowden) kennen. Een dame die zijn nog nooit uit de verpakking gehaald Schwanz wel even uit zijn lijden wil verlossen.

He’s leaving virgin territory

Intuïtief denk je ‘dit zaakje stinkt’. Anderzijds, we zouden de naar coïtus snakkende Ians van de wereld niet te eten willen geven. Niet weinig beïnvloed door zijn beste maat Lance (Clark Duke, bekend van het ooit vermakelijke tv-vehikel Greek) scheert Ian met de gejatte 1969 Pontiac GTO van zijn grote machobroer Rex (James Marsden) richting Knoxville, Tennessee.

Beste vriendin Felicia (Amanda Crew) maakt het reisgezelschap compleet. Die laatste denkt namelijk dat Ian als een halvegare van Chicago naar het zuiden van het land rijdt om zijn grootje te bezoeken. De rabiate filmkenner weet dat dergelijke leugens tussen boezemvrienden onvermijdelijk uitkomen en voor heel wat moraliserend tienergeneuzel zullen zorgen.

Kommer en kwel?

Dat kan je wel zeggen. De met viltstift en grootmoeders mascara volgekliederde heikneuters van Fall Out Boy maken een idiote cameo. Daarnaast worden onze jonge helden op de proef gesteld door autopech, sektarische toestanden in Amishcommune, carjacking en bajesklanten.

Sex Drive

Warnet Home Video

I can’t believe I’m banging an Amish chick. I mean, seriously, what are the odds?

Verder op het lijstje: een lifter (David Koechner) die op de creepiness-schaal niet voor Rutger Hauer en Sean Bean moeten onderdoen. [Supercalifragilistic-filmquizmodus aan] Zowel Hauer als Bean kropen in de rol van de moorddadige hitchhiker John Ryder, voor respectievelijk het origineel (1986) en de remake (2007) van The Hitcher. [Supercalifragilistic-filmquizmodus uit] 

Zeiden we trouwens al dat de met viltstift en grootmoeders mascara volgekliederde heikneuters van Fall Out Boy een idiote cameo maken?

Valt er wat te lachen?

Sex Drive

Warner Home Video

Als we heel eerlijk moeten zijn: niet bijster veel. Toch is deze film minstens één kijkbeurt waard. Dat is helemaal te danken aan de hilarisch grappige bijrol van James Marsden als übermacho Rex.

I wouldn’t let you drive The Judge if it was parked on my Schnutz!

Heel even denk je nog ‘dat kan toch in geen honderd jaar diezelfde hark op pootjes uit de X-Men-franchise en The Notebook zijn?’ Maar IMDb, de filmdatabase der filmdatabasen, maakt nooit grapjes. Wij daarentegen. Ook nog een eervolle vermelding voor de verticaal geplaagde Seth Green als Amishboer Ezekiel.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.