Breaking Dawn part 2: Vampierengids (2)

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2

Warner

Vorige week gaven we je een voorproefje van The Twilight Saga : Breaking Dawn- Part 2 met een nieuwe trailer en het eerste deel van de vampierengids. We zijn echter nog niet klaar. Er is nog een hele reeks bloedzuigers onderweg naar Forks die de Cullens helpen in de nieuwe film. Daarom is hier: Breaking Dawn Vampierengids: deel 2.

Summit

Egyptische Clan

Net zoals de menselijke Egyptische beschaving, zijn de Egyptische vampieren eeuwenoud. De clan is zo oud dat hun leider Amun (Omar Metwally) waarschijnlijk de oudste vampier op aarde is. Amun zag hoe de Volturi de Roemeense clan vernietigden. De Egyptenaren hadden weinig zin om zelf te worden afgeslacht. Amun en zijn dame Kebi (Andrea Gabriel) doken dan maar onder in Italië. Jaren later voegde Benjamin (Rami Malek) zich bij de clan.

Als mens was Benjamin goochelaar. Amun maakte hem vampier in de hoop dat zijn menselijke talenten hem een leuke vampierenkracht zouden opleveren: een gok die de moeite waard bleek. Benjamin vond liefde bij Tia (Angela Sarafyan). Amun, de leider, heeft geen meegaande persoonlijkheid. Hoewel ze dus aan de kant van de Cullens staan, is hij daarom niet zo maar aardig tegen iedereen in huis.

Speciale kracht: Benjamin kan de elementen manipuleren en laat wind, aarde, water en vuur buigen naar zijn wil. (Zijn we de enige die dit een beetje oneerlijk vinden?)

Relaties: Amun en Kebi zijn het oudste koppel op aarde, een beetje antieke liefde zeg maar. Benjamin en Tia zijn een koppel, net als toen ze beiden mensen waren. Amun is echter nogal bezitterig als het op zijn getalenteerde ‘zoon’ aankomt. Hij probeert Tia meestal op afstand te houden.

Wat verwachten we in de nieuwe film: Een bittere clanscheiding, gouden make-up en hopelijk een fantastische CGI-voorstelling van Benjamin’s krachten.

Summit

Ierse Clan

Het trio Ierse vampieren is een vrolijke troep. Siobhan (Lisa Howard) adopteerde de jonge vampier Liam (Patrick Brennan) zo’n 500 jaar geleden. In de zeventiende eeuw namen ze Maggie (Marlene Barnes) erbij. De drie Ieren zeggen niet veel maar Maggie heeft een opmerkelijk handig talent. Carlisle en Esme besluiten dan ook dat dit trio wel eens een belangrijke bondgenoot kan zijn voor de Cullens.

Speciale kracht: Maggie weet onmiddellijk wanneer iemand liegt, en zal het ook steeds luidop zeggen.

Stiekem geheimpje: Liam is vooral dol op het bloed van Engelsen.

Wat verwachten we: Vooral stijlvolle hoeden

Summit

Franse Clan

Het gerucht gaat rond dat Melissa Rosenberg en Stephanie Meyer een grondige discussie voerden of ze nu nog vampieren zouden toevoegen. De cast van Breaking Dawn- Part 2 werd immers al overspoeld door nieuwkomers. De twee dames bereikten uiteindelijk een akkoord: de Franse clan. De Franse clan bestaat uit Henri (Amadou Ly) en Yvette (Janelle Froehlich). We zijn nog niet zeker wat ze juist gaan uitspoken in de film. De meeste hints wijzen erop dat de Volturi dit duo zullen recruteren.

Speciale kracht: volgens Amadou Ly zou Henry sterk genoeg zijn om iemand met een vingerknip tegen een muur te gooien. Ook Yvette zou een mysterieus talent krijgen.

Wat verwachten we: iets geheel onverwachts !

Summit

Zuid-Amerikaanse Clan

Het Zuid-Amerikaanse duo Huilen (Marissa Quinn) en Nahuel (J.D. Pardo) komen net op tijd naar Forks. Nahuel is immers net als Renesmee een mens-vampier hybride. Mogelijk kan Nahuel helpen de Volturi te overtuigen om Renesmee te sparen.

Relatie: Huilen is Nahuel’s tante.

Wat te verwachten: Een triomfantelijke Deus Ex Machina aankomst

Summit

Nomaden

Niet alle vampieren vormen teams. Naast de hierboven besproken verbonden zullen we in de nieuwe film ook enkele nomaden ontmoeten. De nomaden zijn Garett, Peter (Erik Odom), Charlotte (Valory Curry), Mary (Toni Trucks) en Randall (Joe Anderson). Allen komen ze naar Forks op aanvraag van Carlisle. Als de dreiging van de Volturi nadert gaat enkel de vreemde eenzaat Alistair er terug vandoor.

Relaties: Peter en Charlotte zijn samen. Jasper redde hen in de Zuiderse oorlogen waar naar verwezen word in The Twilight Saga: Eclipse. Alistair en Carlisle zijn oude vrienden. Wanneer Alistair denkt dat de Cullens gaan verliezen gaat hij er liever vandoor in plaats van de kant van de Volturi te kiezen. Garret besluit een relatie te starten met Kate van de Denali clan.

Speciale kracht: Alistair voelt van tevoren aan hoeveel man de Volturi meebrengen.

Wat verwachten we: Vreemd gedrag, reisverhalen en misschien zelfs wat achtergrondverhaal.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.