Breaking Dawn Part 2 Vampierengids

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2

Warner

Tijdens de MTV Video Music Awards kregen we onder andere een nieuwe trailer voor The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 2. De komst van de laatste film in deze immens populaire reeks moest goed worden voorbereid. De trailer werd gepresenteerd door niemand minder dan Robert Pattinson en Taylor Lautner. Afgaande op de beelden mogen we ons verwachten aan heel wat Bella als een vampier in actie. We zullen ook meer te weten komen over de Cullen-clan. In de film zullen een hoop nieuwe bloedzuigers tevoorschijn komen. Twilight-fans mogen zich dus voorbereiden op een hele reeks nieuwe gezichten. Om iedereen klaar te maken voor de aankomende trailer en film geven we hier een vampierengids: een handig overzicht van de who’s who in Twilight-land. (Opgelet voor mogelijke spoilers)

Summit

De Roemeense Clan

Niemand haat de Volturi meer dan het oeroude Roemeense duo Stefan (Guri Weinberg) en Vladimir (Noel Fisher). Voordat de Volturi op het toneel verschenen waren deze twee vampieren veel machtiger. Ze hadden tien extra vampieren in hun groep en waren jarenlang de heersers van hun wereld. Hun leger bevatte echter veel brute kracht en bitter weinig intelligentie. Hierdoor waren de Volturi toch in staat om het duo van hun troon te stoten. De Roemenen lieten bijna het (on)leven maar konden nog net ontsnappen. Wanneer hun aartsvijanden de Volturi naar Forks trekken ziet het duo kans op wraak. Onuitgenodigd maar vol enthousiasme duiken ze op in Forks om de Cullens te helpen in hun strijd.

Leuke karaktertren: Stefan en Vladimir zijn al zo lang samen op de vlucht dat ze elkaars zinnen afmaken.

Bijnamen: Dracula Eén en Dracula Twee

Wat te verwachten: Humoristische momenten en de bleekste huidjes van de hele film.

Summit

Denali Clan

De Denalis werden ons al voorgesteld als trouwgasten in Breaking Dawn- Part 1. Deze vegetarische vampieren uit Alaska zullen een veel grotere rol spelen in Part 2. Ze zijn goede vrienden van de Cullens (ze beschouwen zichzelf als verre familie) en delen hun ideaal om in vrede tussen de mensen te leven. Dat wil echter niet zeggen dat er in deze clan geen drama is. Carmen (Mia Maestro), Eleazar (Christian Camargo), Tanya (MyAnna Buring), en Kate (Casey Labow) haasten zich om de Cullens bij te staan wanneer deze het nodig hebben. Irina (Maggie Grace) daarentegen is nog steeds kwaad omdat de wolven haar geliefde vermoordden in New Moon. Nochtans had die geliefde moeten weten dat een moordpoging op Bella de wolven niet zou bevallen.

Wanneer Irina toch opdaagt heeft ze gelijk problemen met de kleine Renesmee (Mackenzie Foy). De jonge mens-vampier hybride doet Irina te veel denken aan Sacha’s (Andrea Powell) baby Vasilii. Vasilii bracht de dood van zijn moeder teweeg toen de Volturi zich ervan wouden verzekeren dat hun geheim niet zou uitlekken. De verbitterde Irina brengt het nieuws van Renesmee over aan de Volturi. Als gevolg hiervan gaan de wraaklustige Volturi naar Forks. Hier willen ze de volledige vervelende Cullen clan voor eens en altijd vakkundig uit de wereld helpen.

Speciale krachten: Eleazar heeft er een handje van weg om de speciale krachten van andere vampiers te herkennen. Hij is degene die doorkrijgt hoe Bella haar gedachteschild gebruikt. Ook Kate heeft een schokkende gave. Ze kan iemand die haar huid aanraakt letterlijk van zijn sokken blazen door elektrocutie.

Relaties: Carmen en Eleazar zijn oude vrienden. Ze kenden elkaar al voordat de rest van de clan erbij kwam. Irina, Tanya en Kate zien zichzelf als zusjes. Meer dan duizend jaar geleden in Slovakije maakte Sacha hun allebei vampiers. Kate vindt in Forks een nieuwe liefde: Garett de nomaad (Lee Pace).

Duister geheimpje: De Denali zusjes zouden de oorsprong zijn van de succubus mythe. Voordat ze hun gouden ogen verdienden door aardig te zijn tegen mensen, hadden ze namelijk een speciale interesse in menselijke mannen.

Wat verwachten we in de nieuwe film: Veel familiedrama, interne conflicten, een glimp van hun thuis en misschien wat extra achtergrondverhaal.

Summit

Amazone Clan

Zafrina (Judi Shekoni) en Senna (Tracey Heggins) zijn twee van de drie vrouwelijke vampieren die samen de Amazone clan vormen. Ze zijn al decennia lang bevriend met onze helden, de Cullen clan. De amazones getuigen dat Renesmee wel degelijk een sterfelijk wezen is. Ze worden al snel vrienden met het kleine meisje. De amazones zijn zo lang, slank en bedreigend, dat zelfs Bella zich er in het begin ongemakkelijk bij voelt. Zafrina is uiteindelijk degene die Bella het meeste helpt bij het onderzoeken en oefenen van haar nieuwe talenten.

Weetje: De amazones zien er misschien erg wild uit, maar ze drinken geen dierenbloed.

Speciale gave: Zafrina kan ongelooflijk realistische visioenen in iemands geest plaatsen, maar ze kan hierbij niet de tastzin beïnvloeden.

Relaties: Zafrina en Senna werden allebei vampier gemaakt door hun vriendin Kachiri.

Wat te verwachten: Sexy Pocahontas-achtige kostuums en doordringende rode ogen.

In een volgende artikel geven we je de rest van dit clanoverzicht. In de tussentijd is hier al de nieuwe trailer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.