Bring on the music

Marley

Magnolia Pictures

De première van Marley, een film over het leven van reggae zanger en icoon Bob Marley, komt steeds dichterbij. Hollywood is wel vaker te vinden voor een zogenaamde biopic over het leven van zangers of zangeressen. Voor wie zich grondig wil voorbereiden op de première, of wie gewoon houd van biografieën met een goede dosis zang en muziek : 5 keer onze aanraders.

Ray

Universal Pictures

Ray

De film Ray verteld het levensverhaal van Ray Charles, de pianist en zanger wiens hits zoals ‘Hit the road Jack’ nog steeds geliefd zijn. Het verhaal begint in de jaren 50 als de jonge Ray per bus naar Seatlle reist om daar zijn muzikale carrière te beginnen. De film toont zijn problemen als opkomend talent en zijn strijd met drugs. Door middel van flashbacks toont de film ook de jeugd van Ray, die reeds op zijn zeven jaar blind geworden was. Het is een emotionele en motiverende film over een blind muzikaal genie en zijn zoektocht naar een goed leven.

The Buddy Holly Story

ECA

 

The Buddy Holly Story

Deze film uit 1978 speelt zich af tijdens de conservatieve en zwaar christelijke jaren 50 in Amerika en vertelt het verhaal van Buddy Holly. Aan het begin van de film zien we hoe een optreden van buddy Holly en zijn band in verkeerde aarde valt bij de oudere generatie. De film toont door de biografie van Buddy Holly ook de opkomst en tegenstand van de rock ’n roll muziek die zo typerend zou worden voor de periode.

 

Image entertainment

8 Mile

In 8 Mile zien we in een bijna documentaire aandoende filmstijl een kort stukje uit het leven van de rapper eminem voor hij beroemd werd. Ruzies en geldproblemen maken hem het leven moeilijk en het rappen zelf lijkt op dat moment ook nergens naar toe te gaan. In de eerste scène gaat hij zo erg aan de zenuwen onderdoor tijdens een optreden in een club, dat hij geen woord kan uitbrengen. De film toont zijn grote doorbraak in de muziekwereld niet, enkel wat daarvoor gebeurd. Het leukste aan deze film zijn de vele stukjes improvisatie en de rap battles waarin de zangers het tegen elkaar opnemen en proberen elkaar de loef af te steken.

Légende Films

La vie en Rose

La vie en Rose verteld het levensverhaal van de Franse zangeres Edtith Piaf, vanaf haar jeugd op straat tot haar dood in 1963. De film toont hoe ze als kind tijdelijk blind was en later als straatzangeres haar geld verdiend voor ze word opgemerkt door de eigenaar van een club. De contrasten tussen haar arme jeugd en het rijke leven waarin ze door haar succes terechtkomt zijn schrijnend. Marion Cottillard ontpopt zich als een cameleon en is zet mede dankzij de geweldige make-up een geloofwaardige versie van de oudere Edith neer. De film is onchronologisch opgebouwd maar goed te volgen, ook voor wie niet met Edith Piaf bekend is.

Fox Pictures

 

Walk The Line

Zowel bij de kenners als bij het grote publiek was deze biografie over Johnny Cash uit 2005 een groot succes. De film toont hoe Johnny Cash (Joaquin Phoenix) opklimt in de muziekindustrie, van zijn eerste gitaar tot zijn grote optredens. We zien Cash zijn eerste liedjes componeren, trouwen, zijn eerste optredens geven en ook aan de drank en de drugs raken. De romantische noot in de film komt er voornamelijk door zijn moeilijke relatie met June Carter , waar hij ook samen mee optreed. De film is ook voor liefhebbers van de kledij en sfeer uit de jaren zestig een echte aanrader. De liedjes werden allemaal gezongen en ingespeeld door Joaquin Phoenix en Reese Witherspoon (June Carter) zelf, die speciaal voor deze rol de instrumenten leerden bespelen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , ,

Comments are closed.