Bromance en frenemies

Sony

Sony

Wat hebben alle goede films met elkaar gemeen? Een geweldige chemie tussen de hoofdrolspelers natuurlijk. Denk niet dat dit alleen telt voor de ‘ romantische stelletjes’ in films, want ook de beste vrienden en vijanden moeten goede ‘chemistry’ hebben om een verpletterende indruk achter te laten.

Mark Wahlberg en Denzel Washington brengen die chemie tot leven in de actiefilm 2 Guns die nu in de cinema draait. Ter ere van de release van deze actiekomedie, hebben we enkele filmduo’s voor je op een rij gezet. Van ‘frenemies’ tot BFF’s in real life.

The Frat Pack: Owen Wilson & Ben Stiller

Warner

De twee komische talenten Owen Wilson en Ben Stiller zorgen gegarandeerd voor een lach op je gezicht. In het echt zijn de twee ook goede vrienden van elkaar, wat wellicht de overduidelijke ‘bromance’ op het witte doek verklaart. Ze hebben samen in meer dan tien films gespeeld. De meest bekende daarvan zijn natuurlijk Zoolander, Starsky & Hutch en Night at the Museum. Owen en Ben zijn samen ook lid van de Frat Pack: een groep beroemde Hollywood acteurs die regelmatig samen in de meest succesvolle komedies te zien zijn.

 

Partners in crime: Bryan Cranston & Aaron Paul

Sony

Walter White (Bryan Cranston) en Jesse Pinkman (Aaron Paul): terminale scheikundeleraar en slechte student. In de hitserie Breaking Bad is het dit tweetal dat ervoor zorgt dat je continu op het puntje van je stoel zit. Het toeval zorgt ervoor dat de twee uiteindelijk met elkaar een drugsorganisatie opzetten. Als de voormalig scheikundeleraar van Jesse is Walt het brein, maar Jesse is ‘street smart’ waardoor de twee elkaar perfect aanvullen. De haat-liefde verhouding tussen de twee maakt dit duo zo bijzonder én zorgde 5 seizoenen voor de hoge kijkcijfers van Breaking Bad.

BFF’s: Ben Affleck & Matt Damon

Miramax

Wellicht wel dé bromance van Hollywood: Ben Affleck en Matt Damon. De twee jeugdvrienden werden in één klap beroemd door Good Will Hunting, waarin ze beiden te zien zijn en waar ze samen het scenario voor schreven. Het succes van deze film zorgde voor de grote doorbraak van beide acteurs in Hollywood. Het feit dat de twee zulke goede vrienden zijn is regelmatig het mikpunt van grappen geweest. Toen Sarah Silverman in 2008 te gast was in de talkshow van haar toenmalige vriend Jimmy Kimmel, liet zij de clip ‘I’m Fucking Matt Damon’ zien als grap. Jimmy Kimmel sloeg daarna terug met zijn eigen clip ‘I’m Fucking Ben Affleck’. In de intro vertelde Jimmy dat als Matt iets van hem steelt waar hij van houdt, hij iets steelt waar Matt veel van houdt.

Girlpower: Sandra Bullock & Melissa McCarthy

Twee van de meest komische vrouwen uit Hollywood, Sandra Bullock en Melissa McCarthy. Niet zo gek dat deze twee samen ook zorgen voor een grote lach op je gezicht. In The Heat moeten de personages van het tweetal tegen hun zin samenwerken in een politieonderzoek. Er waren aan de start van The Heat twijfels over een actiefilm met vrouwen in de hoofdrol, waardoor het even onzeker was of de film echt zou doorgaan. De combinatie van Sandra Bullock en Melissa McCarthy gaf uiteindelijk de doorslag. En terecht.

Frenemies: Robert Pattinson & Taylor Lautner

Warner

Meisjesharten zijn nog nooit zo op hol geslagen als van de Twilight Saga franchise. Een grote oorzaak daarvan zijn de twee mannelijke hoofdrolspelers uit de films: Robert Pattinson en Taylor Lautner. Beide acteurs werden wereldberoemd door de Twilight-films. In de films zijn de twee echte ‘frenemies’. Ze strijden beiden om de liefde van Bella, maar moeten toch tegen hun zin samenwerken om haar te beschermen. In het echte leven kunnen de twee prima met elkaar overweg, maar zijn het vooral de fans die nog altijd met elkaar kibbelen over wie het perfecte vriendje zou zijn: Team Jacob en Team Edward.

Bromance: Leonardo DiCaprio & Tobey McGuire

Warner

Deze twee topacteurs kennen elkaar al meer dan twintig jaar en zijn goede vrienden van elkaar. Zo goed zelfs, dat ze in 1990, toen de twee elkaar leerden kennen doordat ze regelmatig auditie deden voor dezelfde rollen, een pact sloten om elkaar te helpen om rollen te krijgen in hun acteerprojecten. Zo speelde dit tweetal ook al samen in Parenthood en This Boy’s Life. Ze verdienen hun plaats in deze lijst echter door hun rollen in The Great Gatsby. Wanneer werd gevraagd aan de twee heren of ze zich konden voorstellen dat ze de film met andere acteurs hadden gemaakt, was het antwoord simpelweg “nee”. Leonardo DiCaprio liet zelfs weten dat hij de rol niet zo makkelijk had aangenomen als Tobey Maguire niet in de film had gezeten.

Van flikken naar familie: Mark Wahlberg & Denzel Washington

Universal Pictures International

Universal Pictures International

Een nieuw bijzonder duo op het witte doek: Mark Wahlberg en Denzel Washington. In de actiekomedie 2 Guns spelen de twee undercoveragenten die niet van elkaar weten dat ze undercoveragenten zijn. Om te overleven, moeten ze toch samenwerken en hun onenigheid opzij zetten. Voor Denzel Washington is dit een van zijn eerste komische rollen. Het gaat hem echter goed af samen met Mark Wahlberg, want de chemie tussen de twee is duidelijk merkbaar. De ‘coolness’ van Denzel Washington vult de ‘grote mond’ van Mark Wahlberg perfect aan.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.