Chicks with guts (6)

Warner Bros.

Een mooie aanvulling aan de ‘chicks with guts’ is Ellen Page in Inception.

Iedereen droomt wel eens en beseft pas nadat men wakker is geworden dat het wel degelijk een droom was.

Inception heeft niet alleen talrijke prijzen gekregen, de film bewees ook dat Christopher Nolan een geniale regisseur is. Naast Inception heeft hij ook enkele Batman-films geregisseerd die bekend staan voor hun goed doordachte verhaallijnen en ingenieuze dialogen.

Zo goed als iedereen die enigszins films bemint, moet Inception gezien hebben. Vandaar dat enige achtergrond van de film grotendeels overbodig is. Uiteraard moet de keuze van Ellen Page wel worden gerechtvaardigd!
Page speelt Ariadne, een jonge studente die bouwkundige skills heeft. Ze wordt in het project gesleurd omdat ze de beste architecte is. Het is de bedoeling dat ze Dom Cobb (domkop?), gespeeld door Leonardo DiCaprio, helpt in de dromen die hij bouwt. Ariadne creëert elke keer een eigen wereld binnenin elke droom. Als newbie in het team wordt er veel van haar verwacht. Cobb is aangenaam verrast van haar talent. Het doel is dat Robert Fischer (Cillian Murphy) wat warmere gevoelens krijgt voor zijn vader om zo zijn visie te veranderen over het bedrijf van zijn pa. Dit idee gaan ze proberen ‘inplanten’, vandaar ‘Inception’. Midden in de film zitten ze in een droom van een droom van een droom en kan de kijker makkelijk verloren lopen. Voor de meeste kijkers is Inception dan ook een film die je meerdere keren moet bekijken vooraleer je de volledige puzzel kan leggen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Comments are closed.