Chicks with guts (8)

Lionsgate

Lionsgate

Jennifer Lawrence in The Hunger Games.
The Hunger Games  is gebaseerd op het eerste boek van Suzanne Collins en dat zie je aan de film. Het verhaal is simpel en primitief (letterlijk en figuurlijk): Elk jaar vechten 2 door loting gekozen jonge mensen uit de 12 districten van Panem voor hun leven. En dit ter ere van hun respectievelijk district. Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) verlost haar zus door zich vrijwillig op te geven voor de deelname.

Lionsgate

Al vrij snel beginnen ‘de hongerspelen’ en wordt de film eigenlijk de Jennifer Lawrence-show. De camera is ten allen tijde op haar gefocust. Dat is op zich geen al te groot probleem want Lawrence blijft scène na scène verassen. Andere deelnemers rennen meteen het bos in om zich te verschuilen, anderen spannen samen. Katniss verschanst zich wanneer nodig en zoekt ze een oplossing voor elk obstakel. Kortom, ze laat de moed nooit zakken.

Dat de film niet langdradig overkomt, is dan ook uitsluitend de verdienste van deze chick with guts. Alle overige personages zijn niets meer dan bijrollen en zelfs de hele achterliggende geschiedenis is louter bijkomstig. Het is onbetwistbaar dat The Hunger Games allesbehalve een slechte prent is. Het bronmateriaal is op zich weinig vernieuwend, maar waar de film hier het verschil maakt is de combinatie met reality-tv.

Besluit: Een degelijke film die niet meteen overtuigt om ons het vervolg te willen zien, maar wel een film die ons geen enkel moment verveelt dankzij de talentvolle Lawrence.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , ,

Comments are closed.