De superste der helden (3): Unbreakable

Unbreakable

Touchstone

Nu de eervolle vermeldingen met een “boom” en “kapow” uit de weg zijn, kunnen we aanvangen met de eigenlijke top tien van de beste superheldenfilms volgens Supercalifragilistic. Op de tiende plek vinden we meteen een van de meest ongewone finalisten.

10. UNBREAKABLE

Unbreakable

Touchstone

M. Night Shyamalan was ooit een cineast met een zekere standing. The Sixth Sense was en is nog altijd een hit. Ook zijn tweede prent Unbreakable werd goed onthaald. Moeilijk te geloven dat hij tegenwoordig bekend staat als de regisseur van The Last Airbender.

Shyamalan schreef ook het script voor Unbreakable, zijn ijzingwekkende  blik op het superheldengenre. Bruce Willis speelt David Dunn, een gewone veiligheidsagent en enige overlevende van een vreselijke treinramp. Hij wordt gecontacteerd door Elijah Glass (Samuel L. Jackson), geobsedeerd door comic books en in de waan dat Dunn een superheld is. Glass wordt Dunns mentor, maar niet zonder geheime motieven.

In detail gaan over de plot van Unbreakable is de verrassende en schokkende twist aan het einde weggeven. De film bouwt minutieus op naar zijn climax, en maakt de juiste keuze om de kijker met de kin op de vloer achter te laten. Willis is zoals altijd uitstekend in de rol van alledaagse jongen in onalledaagse situaties. Jackson is als een pre-Nick Fury charismatisch en creepy tegelijkertijd. Unbreakable maakt van het superheldengenre een bloedstollende thriller en is daarin uniek. Met Signs levert Shyamalan nog een interessante suspenseprent af. Helaas vervalt hij daarna iets te veel in eigenzinnigheid. Unbreakable heeft in elk geval zijn plaats op deze lijst verdiend.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , ,

Comments are closed.