En in Gent…

Aanrijding in Moscou

Belga Home Video

In Gent is het weer 10 dagen lang feest. Wij Gentenaren van Supercalifragilistic vieren natuurlijk mee! We serveren je 5 films met onze prachtige Arteveldestad als filmset. Vree wijs!

Aanrijding in Moscou

Belga Home Video

Aanrijding in Moscou

Dé Gentse film bij uitstek. Eindelijk eens sappige Gentse dialogen  in plaats van dat eeuwige Antwaarps. Stroppendragers Barbara Sarafian, Johan Heldenbergh en Jurgen Delnaet spelen de hoofdrollen. Het decor? De Gentbrugse volkswijk Moscou natuurlijk. Al speelt de film zich eigenlijk af in Ledeberg. Maar dat foutje vergeven we regisseur Christophe Van Rompaey graag. Met Aanrijding in Moscou brengt hij namelijk een uiterst charmante ode aan een authentiek stukje Gent.

Offline

Lumière

Offline

In Aanrijding in Moscou vertolkt Anemone Valcke de dochter van Barbara Sarafian. Haar eerste hoofdrol speelt de Gentse schone in Offline van Peter Monsaert. West-Vlaming Wim Willaert is haar tegenspeler. Hij kruipt in de huid van Rudy, een bajesklant die na 7 jaar opnieuw op vrije voeten komt. De acteerprestaties van Willaert en Valcke grijpen je naar de keel. Krijg je er gratis bij: de sfeervolle beelden van minder bekende Gentse locaties.

Steve + Sky

Steve + Sky

KFD

In dit lijstje mag Felix Van Groeningen zeker niet ontbreken. De Gentse regisseur zet zijn geboortestad maar al te graag in de spotlights. Zo zien we in The Broken Circle Breakdown onder meer het Gentse jazzcafé Damberd en kledingzaak Café Costume opduiken. Ook Van Groeningens debuut speelt zich af in Gent – of toch aan de rand ervan. Op de Kortrijksesteenweg wordt de kleine boef Steve (Titus De Voogdt) verliefd op hoertje Sky (Delfine Bafort). Ook Johan Heldenbergh is van de partij als Steves ex-celgenoot. Schoon volk dus, in een van de ‘boeiendste’ straten van Gent.

Turquaze

Lumière

Turquaze

Nog zo’n Gentse filmmaker is Kadir Balci. Eerder dit jaar nog liet hij Trouw Met Mij! op ons los, een samenwerking met Jean-Claude Van Rijckeghem (scenarist van Aanrijding in Moscou). Zijn debuut maakte Balci in 2010. In Turquaze vertelt hij het semi-autobiografische verhaal van 3 Turkse broers in Gent (vertolkt door Nihat Altinkaya, Sinan Vanden Eynde en Kadir Balci’s broer Burak). Voeg daar nog de soundtrack van Absynthe Minded-frontman Bert Ostyn aan toe, en je krijgt een op-en-top Gentse prent!

Wild Bunch

Wild Bunch

Nymphomaniac

Niet alleen Gentse regisseurs houden van hun stad. Steeds meer buitenlandse filmmakers laten zich ook door Gent verleiden. Zo woont de seksverslaafde Joe (Charlotte Gainsbourg) in Lars von Triers Nymphomaniac in een appartement aan het Muinkpark. En dat is lang niet alles. Ook Grace of Monaco en The Fifth Estate werden deels in Gent gefilmd.

Voor de Gentenaars onder jullie hebben we trouwens goed nieuws. Binnenkort strijkt acteur Adrien Brody neer in de Arteveldestad voor Emperor, een avonturenfilm over Keizer Karel. Voor de opnames is castingbureau XtraZ nog op zoek naar figuranten. Waag je kans en wie weet sta jij binnenkort naast Adrien Brody op de set. Veel succes – en nog een goeie Gentse Fieste!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.