Friends forever!

Sony

Sony

Grown Ups 2 draait vanaf 16 oktober in de zalen. In deze komedie verhuist Lenny (Adam Sandler) terug naar het stadje waar hij samen met zijn vrienden opgroeide. Dit zorgt natuurlijk voor wat oude avonturen die de groep wil herbeleven. Naar aanleiding van de cinema release van Grown Ups 2 hebben we de leukste vriendengroepen voor je op een rij gezet.

How I Met Your Mother: Ted, Marshall, Lily, Barney en Robin

CBS

De vriendengroep uit How I Met Your Mother is hilarisch en zeer herkenbaar, vooral voor iedereen die eind twintig, begin dertig is. Behoor je tot deze leeftijdscategorie? Ongetwijfeld zul je jezelf ontzettend herkennen in een van de personages.

Marshall en Lily zijn het ideale stel, al samen sinds hun studententijd. Samen maken ze alle grote mijlpalen mee, van trouwen tot baby’s. Ted is de onvrijwillige single die altijd op zoek is naar de perfecte vriendin. Robin is de carrièrevrouw die eigenlijk niets moet hebben van de romantiek, maar zich focust op haar werk. En Barney is tja.. .

The Hangover: The Wolfpack

Warner

Warner

Voor mannen wellicht de meest herkenbare vriendengroep allertijden en de meest beruchte. Samen beleven Phil, Alan, Doug en Stu de ongelooflijkste avonturen tijdens hun vrijgezellenfeestjes in The Hangover trilogie. Welke kerel wil nou niet naar Vegas voor zijn vrijgezellenfeest? Ondanks de bijzonder uiteenlopende persoonlijkheden zorgen de vier vrienden toch altijd voor elkaar en zetten ze zich over de wat minder goede kanten van hun vrienden heen. Inclusief de dronken alter-ego’s.

Sex and the City: Carrie, Samantha, Charlotte en Miranda

HBO

Net zoals de mannen de ‘wolf pack’ hebben, zijn er voor de vrouwen de dames uit Sex and the City. Stijlvol, succesvol en onafhankelijk en met een hele goede garderobe. Continu op zoek naar de ware liefde, stonden de vier vriendinnen elkaar bij door dik en dun, zes seizoenen en twee films lang. Naast dat de vier je ongetwijfeld veel hebben geleerd over vriendschap, mannen en mode, zijn deze dames ironisch genoeg ook verantwoordelijk voor de term ‘frenemies’ bij het grote publiek. Het is een van de meest iconische series ooit.

The Big Bang Theory: Leonard, Sheldon, Howard, Raj en Penny

Warner

Nog nooit waren nerds en geeks zo populair als nu. Het bewijs is de serie The Big Bang Theory. In deze serie volgen we vier nerdy vrienden en hun populaire buurvrouw. De originele personages en grappen zorgen voor een verfrissende nieuwe groep vrienden om naar te kijken. De bijzondere dyamiek in de vriendengroep (alles draait om Sheldon en zijn mening) en de verschillen in sociaal acceptabel gedrag tussen Sheldon, Leonard, Raj en Howard enerzijds en Penny anderzijds zorgen voor nu al klassieke momenten. Rock, paper, scissors, lizard, spock, anyone?

Friends: Ross, Rachel, Chandler, Monica, Phoebe en Joey

Warner

Wellicht de beroemdste vriendengroep ooit: Ross, Rachel, Chandler, Monica, Phoebe en Joey uit Friends. Wie zweefde niet mee met Ross en Rachel en wie heeft er niet ooit (in een hele dronken bui) de versierzin ‘How you doin’?’ gebruikt? Ook deze groep was duidelijk onderverdeeld in types waar je je mee kon identificeren. En ongetwijfeld kon je je altijd wel in één (of allemaal) van de personages herkennen: de naïviteit van Joey, het dromerige van Phoebe, de opruimwoede van Monica, de grappen van Chandler of de ‘geekyness’ van Ross.

Grown Ups 2: Lenny, Eric, Kurt en Marcus

Sony

In Grown Ups leerden we de vier hilarische vrienden kennen en zagen we hoe ze elk hun eigen angsten overwonnen. In Grown Ups 2 keert de vriendengroep terug en moeten ze nu echt volwassen worden. Of toch niet? Wanneer Lenny terug verhuist naar het stadje waar hij en zijn vrienden opgroeiden, zorgt dat natuurlijk voor veel herinneringen. Maar nu ze allemaal ouder zijn, kunnen ze niet alles meer doen wat ze deden toen ze tieners waren. Dat houdt hen echter niet tegen. Vanaf 16 oktober kun je zien hoe de vier vrienden zich dit keer uit hachelijke situaties redden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Comments are closed.