Gemiste castingkansen (1)

Warner Brothers

Warner Bros.

‘Homo homini lupus est’, schreven de Romeinen. De nagel op de kop. Vraag maar aan Ben Affleck. Toen eind augustus  zijn naam viel als nieuwe Batman, zette het voetvolk de brandstapel klaar. Eerlijk is eerlijk. Ook wij waren op zoek naar een busje spiritus.

Ben Affleck?!?

20th Century Fox

Op het internet circuleerde zelfs een petitie die Zack Snyder aanmaande om Affleck uit zijn Batman vs. Superman-project te mieteren. Daar sta je dan mooi, met je Oscar voor Argo. Tien jaar na data ligt Daredevil nog akelig vers in het geheugen.

Terugkijkend op die superheldenflop (Gigli zal er ook wel iets mee te maken hebben), menen velen dat Afflecks casting faliekant zal aflopen. Nochtans bestaat er een director’s cut van Daredevil die eigenlijk niet zo slecht is. Vergeleken met Colin Farrells Bullseye en Jennifer Garners Elektra viel Afflecks Matt Murdock bovendien nog goed mee. Én hij zette een geloofwaardigere blinde neer dan Sally-Jane Van Horenbeeck momenteel in Thuis doet.

Maar het internet is geen liefdadigheidsinstelling. De vox populi had een punt dat Affleck niet meteen de geknipte man was om de getormenteerde Bruce Wayne te spelen. Maar wat is het alternatief? Een vraag waar Supercalifragilistics nieuwste themareeks “Gemiste castingkansen” wel een antwoord op weet.

Gemiste castingkansen

We gaan op zoek naar fiasco’s die zich de ondergang hadden kunnen besparen, mits wat beter castingwerk. Batman vs. Superman moet natuurlijk nog gemaakt worden, maar u weet wel wat we bedoelen. Zeiken is een ding, een valabel alternatief aanbieden een ander. Laten we eerst eens kijken wie de andere kandidaten waren.

Cinéart

Ryan Gosling leek een kanshebber. Maar die lastte een sabbatical in. Hoezee, want hebben we Gosling niet een keer teveel de getroubleerde kerel weten spelen? Bovendien zocht Warner Bros. een Bruce Wayne op leeftijd.

De filmreus maakte ons namelijk warm met een zinsnede uit Frank Millers The Dark Knight Returns. In die klassieker trekt een uitgebluste 55-jarige Bruce Wayne na jaren retraite zijn batsuit weer aan om orde op zaken te stellen in Gotham City. Daarbij komt het tot een iconisch handgemeen met de Man van Staal.

Josh Brolin deed het daarom lang niet slecht bij de bookies. Anderen zagen dan weer in Joe Manganiello, de potige weerwolf uit True Blood, hun ideale Caped Crusader. Of in Richard Armitage, Thorin Oakenshield uit The Hobbit-trilogie. Zo ging het speculeren nog wel even door. Maar in feite was het zonneklaar wie de man voor de job was.

Jeffrey Dean Morgan

Want Snyder ging ook met twee van zijn voormalige Watchmen-acteurs op de koffie. Dat Matthew Goode op gesprek mocht, had allicht wat te maken met het feit dat de kerel eruitziet als een discount-Christian Bale. Dan was Jeffrey Dean Morgan een veel interessante keuze. Hier zien we Dean Morgan als Ike Evans in de tv-serie Magic City.

Starz

Kijk eens goed: ziet dat er nu geen uitgebluste Bruce Wayne uit? Is dat geen ervaren manskerel die een jonge hond als Superman (Henry Cavill) wat respect kan bijbrengen? Hoor je hem al vermanend brommen dat je half Metropolis niet ongestraft kan verwoesten?

  • Dankzij zijn rol van The Comedian in Watchmen weet Dean Morgan wel hoe hij een gepensioneerde superheld moet neerzetten.
  • Door die film is hij ook al gewend aan Snyders bombastisch gedoe.
  • Meet 1m87 en ziet er potig genoeg uit.
  • Heeft met zijn 47 lentes de overtuigende leeftijd.
  • Wie hem aan het werk zag als Denny Duquette in Grey’s Anatomy weet dat er een charismatische hartendief in hem schuilt. En laat Bruce Wayne nu eens de playboy bij uitstek van Gotham City zijn.
  • Maar jammer genoeg had de acteur zijn naambekendheid wat tegen.

Batman vs. Superman knokt zich vanaf mei 2015 een weg door de Belgische zalen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.