Global James Bond Day

Condé Nast/Corbis

5 oktober is het Global Bond Day. Op 5 oktober 1962 bracht EON Productions Dr. No uit, de eerste officiële James Bond-verfilming naar de boeken van de Britse auteur Ian Fleming. Deze voormalige marineofficier (en Geoffrey Rush lookalike) verwerkte zijn frustraties uit in de zeer mannelijke fictieheld James Bond, de meest koelbloedige Britse spion. Zijn bondige (!) en snelle manier van schrijven leende zich makkelijk tot filmadaptaties. Vijftig jaar en 23 films later is de James Bond-franchise de langstlopende en meest uitgebreide filmreeks in de geschiedenis.

Sony

Naast de nakende première van Skyfall, zetten tal van organisaties initiatieven op poten om de wereldberoemde geheim agent een gelukkige verjaardag te vieren. Veilinghuis Christie’s organiseert op 5 oktober een groots opgezette veiling van honderden James Bond-props. Om de fans over de hele wereld te behagen gebeurt deze veiling online. Wie graag iets meepikt zal echter diep in in het spaarboekje moeten tasten: het goedkoopste artikel is een paar manchetknopen van £ 1.200,00.

In de winkelrekken zullen vanaf vrijdag eveneens een speciale blu-ray box te vinden zijn alsook het kunstboek Bond, James Bond met illustraties uit de 23 films. De biografie van Bond-producent Cubby Broccoli The ManWho Brought James Bond To The Screen is reeds beschikbaar en uitgeverij DK publiceert James Bond: 50 Years of Movie Posters. En voor wie enkel film echt meetelt is het aftellen naar 26 oktober.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , ,

Comments are closed.