Halloween: Killerclowns

Metro Goldwyn Mayer

Metro Goldwyn Mayer

Als u één van die mensen bent die genieten van clowns die rondlopen met hun grote, nepgeschilderde glimlach, dan moet je echt deze films bekijken om je visie te herbekijken.

In de loop der jaren is er een overvloed aan horrorfilms uitgebracht, volledig gewijd aan deze griezelige entertainers. Na het bekijken van het merendeel van deze films neem ik mijn toevlucht tot slapen met het nachtlampje aan voor een aantal dagen. Deze clowns nemen allerlei gedaanten aan, van demonische entiteiten tot psychopathische moordenaars.

Hier onder vind je de 5 ergste horrorfilm-clowns die het scherm gesierd hebben.

5. Zombie Clown – Zombieland

Clowns en zombies is een combinatie die echt niet samen gaan. Bij de eerste aanblik van het clownshoofd, denken we gans de film door dat Zombieclown overal gaat verschijnen. Het lijkt bijna normaal om de clown in de setting van een amusementspark aan te treffen.

4. Captain Spaulding – The Devil’s Rejects

De patriarch van de moorddadige Firefly-familie wordt geïntroduceerd in House of 1000 Corpses, maar zijn rol was nogal dubbelzinnig tot het einde. Spaulding komt echt tot zijn recht in het vervolg The Devil’s Rejects. Hij gaat op de vlucht voor de politie en in de zoektocht om af te spreken met zijn dochter is hij ronduit brutaal en eng. Spaulding komt over als een aardige familieman die een tankstation runt, maar waag het niet uit om op zijn systeem te werken.

3. Clown Doll – Poltergeist

Ik zal nooit begrijpen waarom sommige mensen poppen verzamelen, laat staan griezelige clownspoppen. Alhoewel ik denk dat Poltergeist één van de redenen is dat de verkoop van genoemde poppen aanzienlijk deed dalen. De boze geest uit de film besluit om een pop tot leven te brengen op zo’n manier dat ieder kind wel nachtmerries moest krijgen voor de eerstvolgende jaren. De vermeende veilige haven van ons bed werd hiermee ook snel teniet gemaakt. Om het allemaal nog een beetje enger te maken, clowns zijn slecht maar clownspoppen zijn nog slechter.

2. Killer Klowns From Outer Space

Kijk toch eens hoe lief ze zijn! De kleinste dan toch. Maar laat je niet door hun look verleiden. Deze clowns kramen geen grappen uit, alhoewel hun ruimteschip er uitziet als een enorme circustent. Iedereen in de film was in de overtuiging dat het gewone clowns waren. Tot ze besloten een ganse stad met hun suikerspingeweren om te toveren tot suikerspincocons. Om aan te tonen hoe gek en dement ze zijn, één van de clowns maakt gebruik van een lijk als buikspreekpop. En dan spreken we nog niet over JoJo, the Klownzilla.

En tot slot, de onverslagen, alomgeprezen en gevreesde nr. een

1. Pennywise – IT

Pennywise is de enige reden dat een volledige generatie kinderen schrik kregen van circusclowns. Niets aan deze kerel kwam ook maar een beetje grappig over. Zijn werkwijze: hij voedde zich met de angst van kinderen. Iedere 30 jaar komt hij terug om angst en terreur in het stadje Derry te zaaien. Na zijn moorddadige tocht keert hij terug naar zijn ‘winter’slaap. We maken kennis met Pennywise wanneer kleine Georgie tijdens een regenbui zijn arm afgerukt wordt en voor dood wordt achtergelaten. Nadat hij in douches opduikt en uit enkele foto’s springt, weet iedereen dat het nergens veilig is. Tim Curry speelt de rol van Pennywise zo overtuigend dat je zou vergeten dat hij ooit begonnen is naast de Muppets.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , ,

Comments are closed.