Halloween: Poultrygeist: Night of the Chicken Dead

Troma

Troma

Je hebt gore, en je hebt GORE. Tot die laatste behoren de wansmakelijke exploitation films van onafhankelijk productiehuis Troma. Poultrygeist: Night of the Chicken Dead (bam, twee referenties in één) is er daar eentje van. En wat voor eentje.

Poultrygeist speelt zich af in een Amerikaanse fastfoodtent, ook wel The American Chicken Bunker genoemd. Maar wat blijkt nu? O jee, de tent bevindt zich op een oude indiaanse begraafplaats. Daar komt hommeles van! Denk echter niet dat de film even inspiratieloos is als dit cliché. Troma geeft geen bal om plot, hun handelsmerk is walgelijkheid en slechte smaak.

Troma

Kleine horrorraadseltje: wat krijgen we als we een indiaanse begraafplaats optellen bij een Chicken fastfood tent. Inderdaad, door kip bezeten zombies, of kipzombies (of zoiets).

Chicken Zombie: I know it’s fattening, but I love the skin.

Wat flikken die kipzombies dan? Ze banen zich een weg door de tent en belagen de onschuldige zieltjes die enkel en alleen op een stukje kip kwamen kauwen. Een hele horde dode kiekens die waarschijnlijk dacht: laten we die mensen eens een koekje van eigen deeg geven. Hier toont regisseur Kaufman zich een meester in originele, ironische en o zo vunzige folteringen. Een dubbeldikke must see voor McDonalds verslaafden. Zie! Zie wat u overkomt als ge zo verder doet!

De film wordt vaak omschreven als een satire op Amerikaanse fastfood ketens maar grossiert eigenlijk vooral in slechte smaak en gortige goorheid. Maar als u daar net zoveel van houdt als ik, dan is deze Poultrygeist een gestoorde komedie ver voorbij bad taste. Zonder tegenspraak de beste prent uit de Troma collectie, ook al brachten die voornamelijk crap uit.

De film is geregisseerd door Troma-oprichter en -icoon Lloyd Kaufman en kent een wreed gebrek aan acteertalent. Maar opnieuw, daar draait het hem net om.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , ,

Comments are closed.