Het jongere talent van Hollywood

Focus Features

Lionsgate

De laatste jaren is er meer aandacht voor de jongere acteurs in Hollywood. Ik heb het niet over de onuitstaanbare etters die tegenwoordig de zendtijd van Nickelodeon vullen. De meest intrigerende tieneractrice van het moment is ongetwijfeld Chloë Grace Moretz, die in films zoals Kick-Ass, Hugo en (500) Days of Summer de show steelt. Chloë speelt binnenkort ook de rol van Carrie in de remake van de gelijknamige film met Sissy Spacek uit 1976. En ook Asa Butterfield was een grote aanwinst als Hugo Cabret in Martin Scorsese’s recentste film.

Moonrise Kingdom krioelt van celebrity’s zoals Bruce Willis, Bill Murray, Frances McDormand en many more, maar het is het jonge, verliefde koppeltje Jared Gilman en Kara Hayward dat de film onvergetelijk maakt. Ezra Miller jaagt dan weer de stuipen op het lijf van alle moeders ter wereld als psycho-tiener Kevin in We Need to Talk About Kevin, en hij is binnenkort ook te zien naast Emma Watson in The Perks of Being a Wallflower.

Home Box Office (HBO)

Daarnaast heb je nog Dakota Fanning en zusje Elle Fanning, Abigail Breslin uit Little Miss Sunshine en Hailee Steinfeld uit True Grit. Ook de twee snotapen van Will Smith zijn er helemaal van overtuigd dat ze even beroemd zullen worden als de papa. Maar alle acteurs worden onvermijdelijk ook ouder: Mary-Kate en Ashley Olsen zijn lang niet meer de twee peuters uit Full House, Freddie Highmore uit Charlie and the Chocolate Factory verliest langzaam zijn schattige baby-face. En wie herkent nog Haley Joel Osment uit The Sixth Sense?

Ook op het kleine scherm doen de child actors tegenwoordig stof opwaaien. Denk maar aan het duo Luke en Manny uit Modern Family, of aan de dappere Arya, Sansa en Bran Stark uit Game of Thrones (en de toch iets minder populaire King Joffrey). En dan vergeten we even de dertigjarige tieners uit Glee die al drie jaar lang doen alsof ze zeventien zijn.

Met al dat jong talent zou de Academy misschien eens moeten overwegen om een Oscar voor ‘Best Child Actor’ in te voeren. Alhoewel, in 1994 bewees de toen 11-jarige Anna Paquin dat het niet onmogelijk is om als kind in de prijzen te vallen, toen ze won voor haar bijrol in The Piano.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.