Horror in 2014: Adam, Ti en Eli

Wordlview Entertainment

Worldview Entertainment

In deze artikelreeks blikken we vooruit op de interessantste horrorfilms van 2014. Om nu al enige duidelijkheid te scheppen, The Purge 2 zit daar niet tussen. Wie hier wel zijn plek dubbel en dik verdient: de nieuwe films van het kliekje Adam Wingard, Ti West en Eli Roth. Uitkijken geblazen!

Snoot Entertainment

The Guest

Adam Wingard haalde vorig jaar al zwaar uit met het schrikwekkende en hilarische You’re Next, misschien wel de opmerkelijkste horrorfilm van 2013. Tot groot jolijt slaan Wingard en schrijver Simon Barrett met The Guest opnieuw de handen in elkaar. Volgens de Sundance critici een waardig vervolg op You’re Next met wederom een geweldige synth soundtrack. Maar goede of slechte kritieken maken geen fluit uit. Deze Wingard wil ik gewoon zien!

Het verhaal draait rond een mysterieuze soldaat die de familie van een gevallen kameraad bezoekt. In alle opzichten lijkt hij de ideale gast, tot enkele verontrustende gebeurtenissen anders doen vermoeden.

Worldview Entertainment

The Sacrament

Wie ging er in You’re Next nu weer als eerste dood? (SPOILER) Juist ja, Ti West. Zijn leutig gastrolletje (“I make underground documentaries”) werd afgesloten met een al even komische dood. Van de bende jonge horrorwolven staat die dekselse Ti mij toch het meeste aan. Met The House of the Devil en The Innkeepers profileerde hij zich als koning van de slow burners, oftewel horrorfilms met een trage spanningsopbouw die langzaam je strot dichtknijpen. Zijn nieuwe prent The Sacrament is losjes gebaseerd op het Jonestown Massacre en staat helemaal bovenaan mijn lijstje. Go Ti!

The Green Inferno

Eli Roth, producer van The Sacrament, regisseert zelf soms ook nog eens een horrorflick. Met The Green Inferno gaat die wel nog een stukje verder dan Jonestown, helemaal naar de kannibalen in het Amazonewoud. De typische Roth-ironie spat van het verhaal: Amerikaanse studentenactivisten trekken naar het Amazonewoud om een bedreigde stam te redden maar worden gegijzeld door diezelfde inboorlingen die ze proberen te beschermen. Een scenario om van te peuzelen!

Volgende week meer vlees!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , ,

Comments are closed.