Ik wil seks! Ik wil poepen!

Sony

Sony

Sinds woensdag kunnen we in de bioscoop terecht voor het sexy BDSM-festijn Fifty Shades of Grey. Alhoewel, ‘sexy’ – onze man noemde de seksscènes “verre van prikkelend, controversieel of afstotelijk (mocht ook!)”. Met andere woorden: we’ve had better. Met een blos op de wangen snuisterden we in onze archieven, op zoek naar iets pikanters. Het resultaat: 5 films met seksscènes waar Mr. Grey en Anastasia Steele een puntje aan kunnen zuigen.

Cinéart

Cinéart

La vie d’Adèle

In 2013 nog gaven Adèle Exarchopoulos en Léa Seydoux het goede voorbeeld in La vie d’Adèle. De lange (tot zelfs 15 minuten), erg grafische vrijscènes van de dames zorgden hier en daar voor ophef. Rode oortjes gegarandeerd! Voor de preutse kwezels: geen paniek, die geslachtsdelen zijn niet echt!

 

A History of Violence

A History of Violence bevat twee totaal verschillende seksscènes: de ene teder en lief, de andere ruw en agressief. Op ingenieuze wijze toont David Cronenberg de evolutie die dit koppel doormaakt doorheen de film. Hoofdrolspelers Viggo Mortensen en Maria Bello staan/liggen dan weer op topniveau te acteren.

Filmfreak Distributie

Filmfreak Distributie

Idioterne

In een lijst als deze mag Lars von Trier uiteraard niet ontbreken. Met Nymphomaniac maakte de regisseur vorig jaar zijn ultieme film(s) over seks, maar zijn meest opmerkelijke seksscènes dateren alweer van een tijdje terug. Neem nu bijvoorbeeld Idioterne (The Idiots) uit 1998, waarin een groep jonge mensen zich voordoet als mentaal gehandicapten. De seks die von Trier toont tijdens een orgiescène is – in overeenstemming met de Dogma 95-regels – 100% echt. Daar konden sommigen uiteraard niet mee lachen. Won’t somebody please think of the children?

Her

Goede filmseks hoeft niet noodzakelijk echt te zijn; je hebt er zelfs geen fysieke partner voor nodig. Dat bewees Spike Jonze vorig jaar in zijn meesterwerkje Her. Joaquin Phoenix en de stem van Scarlett Johansson zorgden voor een van de intiemste seksscènes van de afgelopen jaren.

Risky Business

Eindigen doen we met een eightiesklassieker. In deze scène uit Risky Business houden Tom Cruise en Rebecca De Mornay het vrij zedig (voor zover je rampetampen in een metrostel zedig kan noemen). Toch krijgen we het er behoorlijk warm van, mede dankzij die perfecte soundtrack (I can feel it coming… – Phil Collins, jij sloeber!). Ook van dat in het volgende Fifty Shades of Grey-hoofdstuk, graag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.