Killing spree (4): No Country for Old Men

Miramax Films

Texas, 1980. Josh Brolin speelt Llewelyn Moss, een man die tijdens een jachtpartij de overblijfselen vindt van een mislukte drugsdeal: een aantal doden, één gewonde Mexicaan, en twee miljoen dollar in cash. Llewelyn grijpt zijn kans en steelt het geld. Het kan geen kwaad want niemand heeft hem daar gezien. Maar dan loopt het fout… Anton Chigurh, meesterlijk gespeeld door Oscarwinnaar Javier Bardem, is de hitman die het gestolen geld moet terugvinden. Hij kijkt niet op een slachtoffer meer of minder tijdens zijn zoektocht naar Llewelyn en het geld.

Miramax Films

No Country for Old Men is gebaseerd op de gelijknamige roman van Cormac McCarthy. Het verhaal is simpel, maar ongelooflijk boeiend. Regisseurs Joel en Ethan Coen tonen zich van hun beste kant: het is de beste Coen Brothers-film sinds Fargo uit 1996. De film ging in 2008 aan de haal met de belangrijkste Oscars: beste regisseur, beste film, beste screenplay, en best supporting actor.

Anton Chigurh is een iconisch filmpersonage geworden, mede dank zij het oerlelijke kapsel van Bardem, en ook omwille van het wapen dat hij gebruikt op zijn killing spree. De captive bolt pistol is een soort geweer dat werkt op luchtdruk. Het werd vroeger gebruikt om veedieren bewusteloos te maken voor ze geslacht werden. Het wapen zorgt ervoor dat de hersenen van de dieren beschadigd worden, zonder dat ze daarbij sterven. Een vindingrijke vondst dus als wapen voor een hitman.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , ,

Comments are closed.