Killing spree (5): Monster

DFW

Ter afsluiting van deze themareeks presenteer ik de film Monster uit 2003. Dit drama is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Aileen Wuornos. Deze Amerikaanse prostituee werd in 2002 ter dood veroordeeld voor zeven moorden. Het verhaal van Aileen is erg indrukwekkend en tragisch. Wanneer ze naar Florida verhuist, ontmoet ze Selby in een homobar. Aileen houdt in het begin nog vol dat ze niet lesbisch is, maar later zwicht ze voor haar emoties en de twee beginnen een moeilijke, maar passionele relatie.

DFW

Het drama begint wanneer Aileen verkracht en geslagen wordt door een klant: ze vermoordt hem uit zelfverdediging. Hierna wil ze vastberaden uit de prostitutie stappen en een echte job vinden om voor Selby te kunnen zorgen. Maar omdat ze geen educatie heeft gehad, krijgt ze geen enkele job te pakken. Ze wordt gedwongen om terug in de prostitutie te gaan, maar deze keer vermoordt ze haar klanten en steelt ze hun geld.

Hoe verschroeiend het verhaal in Monster ook moge zijn, de film staat vooral bekend om één van de beste acteerprestaties van het afgelopen decennium. Voormalig model en balletdanseres Charlize Theron (The Cider House Rules, Young Adult, Prometheus) verbaasde heel de wereld in de rol van Aileen. Ze onderging een overweldigende transformatie: ze kwam 15 kilo bij, kreeg prosthetische scheve tanden; haar haar werd verbrand, uitgedund en vet gemaakt, en haar gezicht zag er vernield uit met tatoeage-inkt. Charlize kreeg zowat alle grote prijzen voor haar acteerwerk, Oscar en Golden Globe inbegrepen. Christina Ricci (Sleepy Hollow, The Addams Family, Pan Am) is ook niet mis in de rol van Selby.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , ,

Comments are closed.