Sfeerverslag: Marvel Belgium Fan Night

Marvel Belgium Fan Night - Harley Davidson

Supercalifragilistic

Afgelopen zondagavond zaten we nagelbijtend in een bioscoopstoel van het Brusselse Kinepoliscomplex naar W., de langverwachte Witse-film, te kijken. Geintje. Alsof wij een ruk om die Werenfried geven! We trokken naar la capitale omdat we onder geen beding de allereerste Marvel Belgium Fan Night wouden missen.

Marvel Belgium Fan Night

Op het programma: de eerste screening van première Captain America: The Winter Soldier. That’s right, folks! Drie dagen eerder dan de aardse stervelingen die tot 26 maart moesten wachten. Ook her en der in de USA, toch wel een beetje de natuurlijke habitat van een man die zich Captain America laten noemen, diende men nog wat geduld uitoefenen. Onnodig om te zeggen dat we de toffe Kinepolisperen dankbaar waren voor hun invitatie.

Marvel Belgium Fan Night - aanschuiven geblazen

Supercalifragilistic

Aan de ingang stopte een vriendelijke hostess – bestaan er andere? – ons een zendertje in de handen. ‘Hier, deze zullen jullie nog nodig hebben. Verlies hem niet.’, knipoogde ze ons samenzwerend toe.

Geheimzinnige dingen! Schrijven voor Supercalifragilistic, is altijd een beetje als bij S.H.I.E.L.D. werken. Op de redactie kijken we uit naar de dag dat Didier zich een ooglapje en leren mantel aanmeet.

Binnen was het koppen lopen. Letterlijk, want er liepen verschillende zesjarigen met een Marvel T-shirt rond. Overigens ook flink wat twintigers met een gemaskerde superheld – uw dienaren gingen voor de Cap’ en The Punisher – op de borst, dertigers, veertigers en vijftigers. Enfin, u begrijpt het wel: op een beetje Marvel-fan staat geen houdbaarheidsdatum.

Avengers & Goodies

Opvallende verschijning: een overfanatieke Dragon Ball Z-cosplayer. Allicht druk aan het oefenen voor de Antwerp Convention. Braaf – Marvel fans behoren tot de meest beleefde en gozeressen ter wereld – schoven de binnenkomende fans aan voor de goodiestand. Ze zagen hun wachten beloond met een polsbandje en een T-shirt van de Cap’ himself.

Marvel Belgium Fan Night - Hulk

Supercalifragilistic

Voor de gelegenheid was de zaal opgesmukt met enkele levensgrootte beelden van The Avengers. Een blinkende Iron Man. Twee uit de kluiten gewassen Hulken. Verschillende Captain America’s. Geen Hawkeye. Niemand houdt van Hawkeye.

Jammer genoeg ook geen Black Widow. Iedereen houdt nochtans van de Black Widow. De verslagenheid bij mijn collega was groot . Tot bleek dat er een fotostand met een cosplay Natasha Romanoff voorzien was. Zie hem glunderen als een klein kind.

Harley Davidson had op zijn beurt een van haar Amerikaanse raspaarden laten aanrukken voor de fotostand. We spreken hier wel degelijk over de beroemde brullende roadmonsters. De befaamde komiek William Boeva diste ondertussen enthousiast voor een aanwezige cameraploeg zijn verwachtingen op.

Marvel Belgium Fan Night - Stéphane aan de fotostand

Kinepolis

Eens in de filmzaal: de grote Marvel quiz!

Een tweetalige quizmaster van het soort dat je doorgaans meteen wil wegzappen als hij met zijn tandpastagrijns in je beeldbuis komt schmieren, stapte het podium op. Dat geheimzinnige elektronische hebbeding van daarnet, bleek onze antwoordafstandsbieding voor de grote Marvel-quiz.

Marvel Belgium Fan Night - Captain America statue

Supercalifragilistic

Tien vragen zouden het kaf van het koren scheiden. De te winnen Oasis-pakketten (de frisdrank bekend van de antropomorfe stukken fruiten, niet te verwarren met de gelijknamige band uit Manchester) deden ons niet veel. Maar het vooruitzicht op een stapeltje Marvel-dvd’s of een weekend met een Harley rijden, daarvoor wil een mens al eens zijn grijze hersenkwabben pijnigen.

Pièce de résistance: het levensgroot Captain America standbeeld. Zou mooi in de tuin staan. En in ik woon in een appartement op vier hoog, kan je nagaan hoe graag ik dat beeld mee naar huis wou.

Captain America: The Winter Soldier

Ook mijn collega toonde zich geen bescheiden kanshebber, toen de eerste vraag ‘Wat is de echte naam van Captain America?’ over het scherm rolde. Geleidelijk steeg de pittigheidsgraad van de vragen voor wie zijn leven niet aan het heilige werk van Stan Lee en zijn ambachtsmannen gewijd had.

Marvel Belgium Fan Night -  Stéphane

Supercalifragilistic

De laatste vraag, aangaande de juiste naamgeving van het ‘standaard’ Marvel universum (Earth-616), stierf weg. Tijd voor de triomfantelijke terugkeer van ‘The Star Spangled Man with a Plan’. Wat onze ‘Brian Windelinckx Man ’ daar precies van vond, kan je hier lezen.

Na de aftiteling en – uiteraard! – twee (!) postcreditscènes, werden de prijzen verdeeld. Die remorque hadden we blijkbaar voor niets meegenomen, want het felbegeerde standbeeld ging aan onze neus voorbij. Hopelijk krijgen we spoedig een herkansing op een volgende Marvel Belgium Fan Night.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , ,

Comments are closed.