Masterclass smokkelen met Mark Wahlberg in Contraband

Contraband

Universal

Als de eindeloze winterperiode ervoor gezorgd heeft dat je tam en futloos geworden bent, dan is er nu licht aan het einde van de tunnel. De nieuwe actiefilm Contraband blaast je van je warme wintersokken met zijn verrassende scenariowendingen. De film heeft zijn naam niet gestolen. Contraband betekent letterlijk smokkelwaar. Dat is ook meteen waar de film over gaat. Het is een verhaal over smokkelen, gevaar en grote risico’s. Als dat je nog niet warm maakt zullen de twee hoofdrolspelers, Mark Wahlberg en Kate Beckingsale, dit zeker doen. Het is niet nodig om deze film het land in te smokkelen. Hij komt op 14 maart bij ons in de zalen! Beloofd!

Universal

Smokkelen is eeuwenoud en vandaag nog steeds zeer actueel. Verschillende landen voeren een strijd om smokkelpraktijken te stoppen. Mark Wahlberg, meestersmokkelaar in de film, leert ons de kneepjes van het vak. Hij vindt briljante smokkelmanieren uit waardoor je zelf voortdurend in spanning zit. Wat wordt er dan zoal gesmokkeld? Je kunt het zo gek niet bedenken! Geld, drugs, sigaretten, alcohol en zelfs mensen. Smokkelaars vinden de meest inventieve manieren en de ene durft al wat meer dan de ander, maar sommigen gaan wel heel ver zoals blijkt uit onderstaande uit het leven gegrepen voorbeelden.

Geld in alle hoeken en gaten

Zo was er laatst een vrouw die werd tegengehouden op Schiphol toen ze 120 000 euro wilde meesmokkelen naar Colombia. Ze had het geld verstopt in haar lichaam. Niet erg origineel. Deze dame zal de masterclass smokkelen van Mark Wahlberg nog niet gezien hebben.

Contraband

Universal

Blow in de tunnel

Iets inventiever bleken een aantal Mexicanen te zijn. In december 2011 deed de Amerikaanse grenspolitie een monstervangst waarbij ze 30 ton marihuana vonden. Er was een ondergrondse tunnel gebouwd die als smokkelroute fungeerde onder de grens tussen Tijuana en San Diego. Het is een van de grootste vondsten in de Amerikaanse geschiedenis.

Vrachtladingen cocaïne

De Mexicanen blijken echte meesters te zijn in het smokkelen van drugs. In januari heeft de Mexicaanse overheid Balthazar Sauceda Estrada aangehouden. Hij is het kopstuk van Los Zetas, één van de grootste Mexicaanse drugskartels actief in Mexico. Hij werd aangehouden met een gestolen vrachtwagen vol met cocaïne en marihuana. In Mexico woedt er sinds de jaren 80 een drugsoorlog tussen de overheid en lokale drugskartels. De kartels strijden ook nog eens onderling met geweld voor de beste smokkelroutes naar de VS en zorgen ervoor dat er in het land een onophoudelijke stroom van geweld is. De overheid en president Felipe Calderón staan machteloos. De kartels zijn verantwoordelijk voor 70% van de drugsinstroom in de VS.

Universal

De barmhartige kunstsmokkelaar

Niet alleen drugs worden illegaal verhandeld, ook kunst is geliefde smokkelwaar. In Noord-Korea kwam in augustus vorig jaar aan het licht dat een Zuid-Koreaanse vrouw via haar man uit Noord-Korea Noord-Koreaanse schilderijen de grens over smokkelde. Dat deden ze met minstens 1300 schilderijen. Noord- en Zuid-Korea zijn, om het zacht uit te drukken, niet de beste vrienden en daarom is het dan ook verboden om goederen tussen beide landen uit te wisselen. Noord-Korea is communistisch en heel gesloten, kunstenaars uit het noorden konden hun werk nooit kwijt in het zuiden. De vrouw verkocht de werken in Zuid-Korea en deed op deze manier de kunstenaars eigenlijk een dienst.

Een ticketje voor 7000 euro

In 2005 rolde men in Europa het grootste netwerk ooit van mensensmokkelaars op. In het netwerk werkten in totaal 53 smokkelaars uit Frankrijk, Italië, Griekenland, Turkije en Groot-Brittannië samen. In amper vijf jaar tijd smokkelde het netwerk duizenden Irakezen, Afghanen, Pakistani en Oost-Afrikanen via Calais naar Groot-Brittannië. De migranten die de reis wilden maken moesten hier per persoon 6000 tot 7000 euro voor neertellen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , ,

Comments are closed.