Memorabele quotes 2012

Universal Pictures International

Universal Pictures International

Het jaar 2012 nadert zijn einde en dat betekent lijstjestijd! Naast een overzicht van de tien beste films van het afgelopen jaar willen we je ook enkele van de meest memorabele filmquotes meegeven.

Er zijn in 2012 een heel aantal treffende oneliners en scherpe dialogen op het grote scherm gepasseerd. Hier een selectie in maken is dan ook een hele opgave, maar die gaan we bij Supercalifragilistic met plezier aan.

Disney

“Enough! You are, all of you are beneath me! I am a god, you dull creature, and I shall not be bullied bye…”-Hulk flattens Loki with repeated smashes into the floor- “Puny god.”

Aftrappen doen we met het groene monster uit The Avengers. Mark Ruffalo zette een geslaagde Hulk neer en zorgde met zijn wel érg korte confrontatie met Loki (Tom Hiddleston) voor één van de meest komische momenten van de film.

Twentieth Century Fox

“Prometheus has landed.” 

Met deze woorden zorgde Idris Elba ervoor dat vele Alien fans brandend van verlangen zaten te wachten op de komst van de prequel op de franchise. Prometheus landde uiteindelijk niet helemaal zo zacht als verhoopt. Nu maar hopen dat de opvolger de gecreëerde gaten kan opvullen.

Warner Bros

“There’s a storm coming mister Wayne.”

Anne Hathaway waarschuwde Christian Bale nog zo, maar het mocht niet baten. Bane (Tom Hardy) liet voor de (voorlopig) laatste keer een serieuze storm over Gotham City razen in The Dark Knight Rises.

Universal Pictures International

Universal Pictures International

“Okay so that’s where we’ll draw the line.”

Ted was een opvallend figuur in het filmlandschap. De eerste langspeler van Family Guy bedenker Seth McFarlane was geen echte hoogvlieger. Toch kon het personage Ted kon tijdens de film vaak genoeg op de lachspieren werken, niet in het minst door zijn gevatte opmerkingen.

Sony Pictures Releasing

“Dignity! To hell with dignity! I’ll retire when my goddamn job is finally done.”

Wanneer haar wordt voorgesteld om op pensioen te gaan is het antwoord van M (Judi Dench) vrij duidelijk. Een sterke afsluiter voor de eerste vrouwelijke MI5 baas in de Bond reeks. We dachten uiteraard nog aan de woorden van Javier Bardem die in Skyfall een uitstekende bad guy neerzet. Zie het als een eerbetoon aan de eerste vrouwelijke M dat zij de verdiende aandacht krijgt.

Entertainment One Benelux

“This time travel crap, just fries your brain like an egg…”

Misschien is de uitspraak van Abe (Jeff Daniels) niet dé quote van 2012 die onthouden zal worden. Toch verdient hij een plaats in dit lijstje, al is het maar omdat Looper eindelijk nog eens een degelijk sciencefiction actiefilm brengt die de naam waardig is. En als je er serieus over begint te denken lijkt Abe’s uitspraak alles behalve onwaarschijnlijk.

Dutch FilmWorks

“America is not a country, it’s a business. Now fucking pay me.”

Jackie Cohan (Brad Pitt) geeft in Killing Them Softly een vrij onverbloemde kritiek op het Amerika van de recessie. En wie kan hem ongelijk geven?

A-Film Distribution

“In a million years, when kids go to school, they gonna know: once there was a Hushpuppy, and she lived with her daddy in The Bathtub.”

Eén van de mooiste verhalen die het afgelopen jaar in de zalen te zien was. Hushpuppy (Quvenzhané Wallis) eindigt met deze woorden die de cirkel van Beasts of the Southern Wild rondmaken.

Warner Bros.

“Baggingses, what is a Baggingses, Precious?”

He’s back! Zijn de commentaren op The Hobbit slechts matig enthousiast, over één ding is iedereen het eens: Gollum (Andy Serkis) schittert als nooit tevoren! Het befaamde ‘riddles in the dark’ werd meesterlijk verfilmd. En dan te bedenken dat dit Martin Freemans eerste scène als Bilbo was! Fan van Midden-Aarde of niet, Gollum hoort in ons rijtje thuis.

Universal Pictures International

“Well… sometimes I have the feeling I can do crystal meth, but then I think, mmm… better not.”

Afsluiten doen we met een film die 2012 nog net haalt. Hij is nog niet in de zalen maar als we op quote van Fat Amy (Rebel Wilson) uit de trailer mogen afgaan lijkt Pitch Perfect toch nét iets meer te worden dan de doordeweekse chickflick.

Ziezo, we kunnen weeral uitkijken naar de resem indringende, hilarische of scherpe quotes die ons in 2013 tegemoet zullen komen. Maar eerst natuurlijk volgen welke films de top 10 van Supercalifragilistic halen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.