Movember – Iconische filmsnorren (2)

Beverly Hills Cop

Paramount

Een nieuwe Movember-dag. Een millimetertje erbij. Na 20 dagen begint ons eigen exemplaar er redelijk idioot uit te zien. Dus mag er al eens gelachen worden. Supercalifragilistic stelt voor: grappige snorren uit de 90’s en 00’s.

Eddie Murphy

De hedendaagse jeugd kan het zich moeilijk voorstellen, maar ooit was Eddie Murphy écht wel grappig. Laat ons zeggen, tot eind jaren ’80. Vandaag blijft ’s mans snor de enige constante in een bijzonder wisselvallige acteercarrière. Hoe wisselvallig? Nou, achter die idioot uit Norbit en die vakman uit Dreamgirls gaat wel degelijk één en dezelfde acteur schuil.

Hulk Hogan

New Line Home Video

In de jaren ’90 durfde het Amerikaanse fenomeen Hulk Hogan zich al eens aan het betere acteerwerk te wagen. Buiten de WCW-worstelring bedoelen we dan.

He’s big, he’s bad and he’s babysitting.
He doesn’t stand a chance.

Zijn rol van kleerkast slash kinderoppas in Mr. Nanny is er eentje om snel te vergeten. Op ’s mans potige blonde handlebar-snor na dan. En de roze tutu.

Twentieth Century Fox

Matt Dillon

Nee, dan viel er meer te lachen met de 90’s-klassieker There’s Something About Mary. De snor van Matt Dillons personage, de louche privédetective Pat Healy, lijkt wel met een potlood gezet. In het vakjargon spreken de connaisseurs dan ook over een ‘potloodsnorretje’.

Will Ferrell

Universal Pictures

In Anchorman: The Legend of Ron Burgundy neemt Will Ferrell de titelrol voor zijn rekening. De baas der bazen onder de nieuwsankers. Nou goed, ene Jan Becaus niet te nagesproken dan.

Desalniettemin. Ron Burgundy is een personage om nooit te vergeten. Net als zijn seventies pakken. En dito snor. Anchorman 2: The Legend Continues snort zich vanaf februari 2014 een weg naar de cinemazalen.

Ben Stiller

Heel af en toe is, de doorgaans matig tot zelfs helemaal niet grappige, Ben Stiller effectief grappig. In Dodgeball: A True Underdog Story bijvoorbeeld.

20th Century Fox

Yeah! Oh, hello. I’m White Goodman, Owner, Operator, and Founder of Globo Gym America Corp, and I’m here to tell you that you don’t have to be stuck with what ya got.

Erkende studies tonen aan dat er een evenredig verband bestaat tussen de lachbuien van het publiek en de opvallende knevelbaard van Stillers personage White Goodman.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.