Movember – Iconische filmsnorren (3)

20th Century Fox

20th Century Fox

Snorren zorgen voor herkenning. Ze dragen bij tot de identiteit van het personage. Stel je bijvoorbeeld even Borat zonder snor voor. Hoe ziet dat er uit? Zoals Star Wars zonder lichtzwaarden. Harry Potter zonder bril. James Bond zonder Bondgirls. Een Michael Bay-film zonder ontploffingen.

Sacha Baron Cohen

Gelukkig gaat Sacha Baron Cohen in de mockumentary Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan wél besnord door het leven. De acteur moest zes weken sparen voor zijn ‘Female Succes Guarantee’ volgroeid was.

Universal Pictures Benelux

Ook in Hugo, Martin Scorsese’s kerstgeschenk aan de wereld in 2011, maakt de komiek het mooie weer met een statige snor. Zijn rol van stationsinspecteur oogste flink wat lof bij vriend en vijand.

Na Hugo was de acteur lange tijd in de running om Freddie Mercury te vertolken in een met veel poeha aangekondigde biopic. Inmiddels heeft Baron Cohen zich uit het project getrokken.

Jammer, hij had er alvast de snor voor.

Paddy Considine

Universal Pictures

Ze zeggen weleens dat er twee soorten mannen bestaan. Zij die een snor kunnen laten groeien. En zij die het niet kunnen.

Nicholas Angel: You’ve got a moustache.

DS Andy Wainwright: …I know.

Met Hot Fuzz had Paddy Considine zijn eerste komische rol te pakken. De gezichtsbeharing van zijn personage DS Andy Wainwright laat er geen twijfel over bestaan. De Brit kan het.

Jack Black

Paramount

Jack Black is wat men noemt, een acteur die ambivalente gevoelens oproept. Sommige kijkers lachen zich de tyfus en het apezuur met de man. Anderen vinden hem een irritante vetklep. En minder pacifistisch ingestelde zielen willen hem de kop in slaan met een zwaar voorwerp.

He’s not lean. He’s not mean. He’s nacho average hero.

Laat ons zeggen dat Tenacious D in The Pick of Destiny een vermakelijke film is. Gulliver’s Travels is dan weer een kutfilm van formaat. Hoe dan ook, in Nacho Libre heeft de hyperactieve dikzak een snor.

Seth Rogen

Sony Pictures

Een overtuigende ordehandhaver moet een knevel hebben. Autoriteit valt af te meten aan de hoeveelheid bovenlipbeharing.

Prepare to be fucked by the long dick of the law!

Een eervolle vermelding voor Seth Rogens brute hangsnor uit Superbad. Zelden had een snor zoveel gemeen met een filmtitel.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.