Movember – Iconische filmsnorren (4)

Warner Home Video

Warner Home Video

Remember, remember,’t  is nog steeds Movember! Een echte snor is het niet. Iconisch des te meer. We hebben het natuurlijk over de snor en het bijhorend sikje op het Guy Fawkes-masker uit het dystopische V for Vendetta. Enkele jaren later pakte Hugo Weaving uit met een echt exemplaar in The Wolfman.

En daarmee is de toon meteen gezet voor een nieuwe snorrenaflevering. Vandaag op het Supercalifragilistic-menu: supersnorren.

The Comedian

Paramount Home Entertainment

Toen Watchmen in 2009 uitkwam, waren de meningen erg verdeeld. Niet iedereen was even overtuigd van de meerwaarde van Zack Snyders filmadaptatie.

De waardeoordelen varieerden van ‘ik krijg epileptische aanvallen van die Snyder-zeikerd’ — tot ‘nou, die Bob Dylan-song klinkt daar lang niet gek’. Op de snor van The Comedian (Jeffrey Dean Morgan) valt evenwel niets op te merken.

Zowel Watchmen als V for Vendetta zijn gebaseerd op de gelijknamige graphic novels van Alan Moore. Wie zich altijd al afvroeg hoe die Mooreknakker er eigenlijk uitziet. Nou, een beetje zoals de bezeten King Theoden uit Lord of the Rings: The Two Towers. Inclusief vergeelde snor en woeste baard.

Iron man

Disney

Captain America (Chris Evans), weinig onder de indruk van 21ste eeuwse hightech poespas, vroeg Tony Stark (Robert Downey Jr.) in The Avengers of hij überhaupt iets voorstelt zonder zijn Iron Man-pantser. Stark repliceerde gevat:

Genius, billionaire, playboy, philanthropist.

En graag vullen we aan: … én eigenaar van een bijzonder zorgvuldig getrimd knevelbaardje.

Blade

RCV Home Entertainment

Het openingsbedrijf van Blade staat 15 jaar na data nog steeds als een huis. Zulke smakelijke scènes krijg je bij afwezigheid van de verstikkende PG-13 rating.

Part Man. Part Vampire. All Hero.

Wesley Snipes spietst de ene ravende bloedzuiger na de andere. Ondanks de bloederige geisers blijft zijn snor er even strak bij liggen als zijn favoriete werktuig. Niemand solt met Blade. Jammer dat de superheld niet in Twilight zat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.