Movember – Iconische filmsnorren (5)

Warner Home Video

Warner Home Video

Naarmate de Movember-snorren lustig verder woekeren, valt de droeve wetenschap op. Niet iedereen staat met een snor. Batman zou er bijvoorbeeld een beetje debiel uitzien met een snor. Correctie: Batman zou er verschrikkelijk debiel uitzien met een snor.

Politiecommissaris Gordon

Toegeven, Christian Bale heeft er eentje aan het begin van The Dark Knight Rises. Maar dat telt niet, want toen hing Bruce Wayne volop de kierewiete kluizenaar uit. Nee, laat de betere gezichtsbeharing maar over aan politiecommissaris Jim Gordon. Het harige kleinood staat Gary Oldman goed. Zó oefen je gezag uit op het schorremorrie van Gotham City.

Warner Home Video

Ook in Harry Potter had Oldmans personage, Sirius Black, een verzorgde prikker. Al had deze wel eerst een flinke trimbeurt nodig, na 12 jaar brommen in Azkaban. Oldman verschijnt de laatste tijd weer geregeld met een snor op de rode loper. Zou hij aan het sparen zijn voor de opnames van de aankomende Batman vs. Superman-film?

Jonah Hex

 Cut myself shaving, what happened to yours?

Wat moet je doen als je halve gezicht er zo gehavend bijligt als de Gentse Overpoort na een doorsnee donderdagnacht? De boel redden met een groezelige stoppelsnor. Zoals Josh Brolins titelpersonage in Jonah Hex doet.

Big Daddy

UPI

We bespraken net nog de debiliteit van een Batman met een snor. Toch kan het. Want in Kick-Ass loopt de besnorde Big Daddy met een batsuit rond. Alleen een acteur als Nicolas Cage komt daar mee weg.

You did Tre. You said the the guy looked like Batman. And you said like a mask and stuff and a cape? Yeah like Batman.

Super Mario Bros.

Elk filmgenre kent wel een zwarte bladzijde in haar geschiedenis. Maar geen enkel genre kent zoveel meurende potjes als dat van de gameverfilming. Super Mario Bros. zette de trend uit in 1993.

Warner Home Video

Dat het eindresultaat op een fiasco zou uitdraaien, bleek al tijdens de eerste draaiuren. De hoofdacteurs grepen naar eigen zeggen geregeld naar de fles op de set, om de kater alvast preventief door te spoelen.

This Ain’t No Game, It’s A Live-Action Thrill Ride!

Toch is de film een kijkbeurt waard. Al was het maar voor de Mario-snor van van Bob Hoskins. Luigi gaat in deze film merkwaardig genoeg snorloos door het leven. Misschien dat John Leguizamo toen nog niet genoeg stoppels onder zijn neus had?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.