Movember – Iconische filmsnorren (6)

Dr. Seuss’ The Lorax

Universal

Met een leuke snor kan je de boel animeren. Bovenstaand rossig baasje geeft het al wat mee. Het is hoog tijd voor enkele iconische animatiesnorren! (Disclaimer: Supercalifragilistic draagt geen verantwoordelijkheid voor de flauwe woordspelingen van haar redacteurs.)

Hij draagt ecologie een warm hart toe, klinkt verdacht veel als Danny DeVito, en heeft een kanjer van een knevel. Zijn humeur is iets minder aaibaar dan zijn snor. Dames en heren, we stellen u graag voor aan:  Dr. Seuss’ The Lorax!

Kapitein Haak, Jafar & John Clayton

Disney

De grote Walt Disney kwam immer voor de dag met een verzorgde gentlemansnor. De mannelijke helden uit zijn tekenfilms waren doorgaans echter gladder geschoren dan een stel vrouwenbenen uit een Veet-reclame. Voor gezichtsbeharing moeten we bij de slechteriken zijn.

Dat een degelijke Dali-snor flink wat onderhoud vraagt, demonstreerden Kapitein Haak en zijn sidekick Smee ons al in Peter PanAladdins Jafar houdt zijn vileine snorretje en dito sikje allicht met wat Arabische hokus pokus scherp. Ook de strenge snor van jager John Clayton ligt er bijzonder strak bij. Net als de lianen rond zijn strot aan het einde van Tarzan.

Tony & Joe

Gelukkig zijn niet alle snorrendragers je reinste klootzakken. Neem nu Tony & Joe, de sympathieke Italiaanse trattoria-uitbaters uit Lady and the Tramp.

Walt Disney Studios

Okay, bones. Bones? Whassa matta for you, Joe? I break-a your face-e! Tonight, Butch-a he’s-a get the best in the house!

Al vond niet iedereen ze even sympathiek weergegeven. Disney kreeg flink wat kritiek omwille van de stereotype karakterisering. Wie een hond wil slaan, vindt licht een stok.

Monty

Wie opgroeide in de jaren ’90 herinnert zich allicht nog Chip ‘n’ Dale Rescue Rangers. Zo niet, hebben we oprecht medelijden met je miserabele jeugd.

Walt Disney Studios

There’s no case too big, no case too small
When you need help just call…
Chi-chi-chi-chip and Dale (Rescue Rangers)
Chi-chi-chi-chip and Dale (When there’s danger)

Zo wel, probeer je Monty eens zonder zijn oergezellige dikke knoert voor te stellen?

Yosemite Sam

In de animatiewereld blijft Walt Disney Studios de ongeziene Moloch. De enige animatiestudio die ooit wat aan haar tenen kon krabbelen was Warner Bros. Animation. Hun bekendste snor op pootjes luistert naar de naam Yosemite Sam.

Warner Home Video

That’s right, Yosemite Sam … The roughest, toughest, hombre that ever locked horns with a rabbit!

De opvliegende Looney Tunescowboy is nog geen turf groot. Maar met zijn imposante rosse walrussnor dwingt het opdondertje toch tonnen respect af in de Far West. Of dat denkt ie toch.

Ned Flanders

Fox

Vele snoreigenaars hebben een liefkozende bijnaam voor hun knevel. Ik noem mijn stukje Movember-trots bijvoorbeeld de ‘Dumas’. Omdat ik me wijs maak dat hij iets weg heeft van een leuke musketierssnor. Mijn naaste omgeving denkt daar anders over. Zij noemen hem unaniem de ‘eikes, scheert dat nu toch eens af alsjeblieft.’

Okay, mister. You’ve got yourself a deal. I’ll shave off the soup strainer if you give the sailor talk the ol’ heave-ho. Okay?

Ned Flanders uit The Simpsons spant de kroon met predicaten als  ‘Nose Neighbour’, ‘Mr. Tickles’, ‘The Soup Strainer’, ‘The Cookie Duster’, ‘The Pushbroom en het onvolprezen ‘Dr. Fuzzenstein’.

South Park

Comedy Central

Als we The Simpsons aanhalen, verdient die andere grensverleggende Amerikaanse animatiereeks ook wel een woordje of twee. Met Big Gay Al, Mr. Slave, en de vaders van Kenny & Stan geeft South Park meteen ook een staalkaart van de meest voorkomende Amerikaanse snorren.

Kom je nog wat bovenlipharen tekort om zelf een leuke Schnurrbart te kweken? Wanhoop niet! Dr. Cartman weet raad!

This picture, I’d like to call The Pierre. I invited Butters to stay the night and while he was sleeping I made a mustache on his face with cat poo.

Mr. Potato Head

Walt Disney Studios

Mr. Potato Head is een heerlijk Pixar-personage: sarcastisch, grofgebekt, een meester in kaarten, én de trotse bezitter van een excellente mustache.

You uncultured swine! What’re you lookin’ at, ya hockey puck?

Hoewel trots? Wanneer er aan het einde van de eerste Toy Story een Mrs. Potato Head op de proppen komt, kan hij het kleinood niet snel genoeg afrukken.

De Zweedse Chef

Walt Disney Studios

Eervolle vermelding voor: de totaal onverstaanbaar wauwelende Zweedse Chef uit The Muppets Show.

Gersh gurndy morn-dee burn-dee, burn-dee, flip-flip-flip-flip-flip-flip-flip-flip-flip

In het Scandinavisch taalgebied noemen ze een snor overigens ‘mustasch’. Er circuleert in Zweden een heavy metal groep met die naam. Rare jongens, die Zweden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.