Movember – Iconische filmsnorren (9)

20th Century Fox Home Entertainment

20th Century Fox Home Entertainment

Of je met een Movember-snor meer kans maakt om van de grond te gaan? Alleen als je Tom Selleck heet. In deze, alweer negende aflevering, verlaten we het vertrouwde aardoppervlak. Tijd voor wat intergalactische snorren! Over het algemeen is men in de ruimte niet zo tuk op gezichtsbeharing. Het zal vast wel iets met de zwaartekracht te maken hebben. Maar als ze er hun snor laten staan, is hij om door een ringetje te halen.

Billy Dee Williams

Zoals die van Billy Dee Williams uit Star Wars bijvoorbeeld. Zowel in The Empire Strikes Back als Return of the Jedi wandelt zijn personage Lando Calrissian met een verzorgde ‘petite moustache’ rond door de wolken. Niemand in Cloud City die vermoedt dat Lando ooit een boerse smokkelaar was. Hij is het zelf ook precies wat vergeten, want hij verlinkt zijn oude maat  Han Solo aan het Keizerrijk. Gelukkig maakt ie alles goed door de tweede Death Star op te blazen.

Mel Brooks

MGM Home Entertainment

Afgelopen dagen stoten we al op enkele Mel Brooks-films (Young FrankensteinRobin Hood: Men in Tights). De Joodse regisseur voert al eens graag een besnorde hoofdacteur op. Zelf is hij echter ook niet vies van wat acteerwerk en een grappige Schnurrbart.

The ship is too big. If I walk, the movie will be over.

In de Star Wars-persiflage Spaceballs is zijn personage President Skroob voorzien van een miniscuul krulsnorretje. Wat is die Brooks toch een monument.

Will Smith

20th Century Fox Home Entertainment

In Independence Day gaat de halve wereld eraan, inclusief  het Witte Huis. Dat moet wel een film van Roland Emmerich zijn. Gelukkig komt Will Smith de herrie makende aliens flink op hun donder geven. Dat doet de jonge Fresh Prince in stijl. Dikke sigaar tussen de lippen, dito snor erboven.

Now that’s what *I* call a close encounter.

Een jaar later doken Smith en zijn snor op in het al even genietbare Men in Black. Mans carrière schoot aan lichtsnelheid de lucht in. Daarnaast vond hij ook nog tijd om catchy spul als Gettin’ Jiggy Wit It op MTV te droppen. Zou Big Willie evenveel heimwee naar de jaren ’90 hebben als wij?

Michael Biehn

20th Century Fox Home Entertainment

Niet echt sci-fi wegens ergens op de aardse oceaan gesitueerd. Maar toch ook weer wel wegens de aanwezigheid van James Cameron en allerlei vage buitenaardse shit: Michael Biehns moker van een knevelbaard in The Abyss.

The Abyss: A place on earth more awesome than anywhere in space.

Edward James Olmos

Bij Blade Runner denken we automatisch aan Harrison Ford en Rutger Hauer. De naam Edward James Olmos zegt ons al heel wat minder. Nochtans is Olmos’ personage Gaff cruciaal om de onderliggende theorie over Deckard te bevestigen. Of te ontkrachten, het is maar hoe je het bekijkt.

Warner Home Video

Twee essentiële attributen van de enigmatische Gaff: origami-dieren en zijn snor.

Olmos is het soort acteur dat je vast wel al enkele keren gezien hebt, maar niet bij naam kan noemen. Fans van het ijzersterke Battlestar Galactica (2004-2009) kennen hem uiteraard als Admiraal William Adama.

Adama’s snor straalt de nodige autoriteit uit die je verwacht van de grote baas van de Galactica en koloniale krijgsmacht. Hardcore fans doopten het kleinood de ‘Adamastache’. Al draagt Adama ze niet in elke episode. Uniek voor een sci-fi reeks, is dat het personage zich geregeld staat te scheren. Met een mes waarmee je zo een Cyclon neerhouwt.

Sean Connery

Zardoz

20tch Century Fox

De eerste keer dat je een foto van Sean Connery in zijn maniki ziet, denk je, ‘aardig geslaagde Photoshop daar’. Dan kom je tot de verbijsterende vaststelling dat het effectief om een échte setfoto gaat.

The Penis is evil! The Penis shoots Seeds, and makes new Life to poison the Earth with a plague of men, as once it was. But the Gun shoots Death and purifies the Earth of the filth of Brutals. Go forth, and kill! Zardoz has spoken.

In 1974 speelde de Schotse acteur de protagonist Zed in John BoormanZardoz. Oorspronkelijk zou Burt Reynolds dit personage spelen. Wegens ziekte moest de beroemde snor de mankini-kelk aan zich voorbij laten gaan. Connery vormde een meer dan uitstekende tweede keus. De totaalcombinatie van de rode mankini, paardenstaart en snor… Woorden schieten tekort.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.