Over celebrities en hun innerlijke koorknaapjes

Weinstein Company

Weinstein Company

Koren. Religieuzen denken bij het horen van dat woord direct aan de misdienst, Supercalifragilistic-fans genieten ervan tijdens epische filmmuziek en menig landbouwer verdient er zijn brood mee. Wie er nog zijn brood aan te danken heeft zijn een pak bekende artiesten. Zij begonnen namelijk als koorlid en klommen zo langzaam op de ladder richting succes. Supercalifragilistic somt het awkward verleden van enkele grote artiesten eventjes op, enkel en alleen voor jullie entertainment!

En ook een klein beetje ter gelegenheid van Song for Marion, een film die vanaf nu in de bioscoop draait en gaat over een man op pensioen. Hij neemt de passie van zijn overleden vrouw over: zingen in een oud koortje. Dit brengt heel wat gevolgen met zich mee… Song for Marion is een komisch drama boordevol muziek en heeft onder andere de bloedmooie Gemma Arterton in één van de hoofdrollen. Kwestie dat de wederhelft toch ook iets heeft om naar te kijken wanneer de vrouw des huizes een uitstapje naar de cinema plant.

Warner Bros

Warner Bros

Blake Lively, de actrice die het gros van de vrouwelijke bevolking kent van Gossip Girl en hun gemiste kans om iets met acteur Ryan Reynolds te beginnen, was, jawel, ooit een braaf koormeisje in het Burbank High’s championship showkoor. Daarnaast was ze cheerleader en senior class president. Op haar bruiloft met Ryan Reynolds speelde een kindergospelkoor ‘Can’t Take My Eyes Off of You’. Kinderarbeid, hoe romantisch!

Toen rapper Snoop Lion nog een welpje was – of zou het een puppy geweest zijn? – zong hij elke zondagochtend in het kerkkoor. Van lyrics over God en vrede naar lyrics over pimps en nigga’s, het is slechts een kleine stap voor de grote man.

Anchor Bay

Anchor Bay

Ashton Kutcher, de stoere Kelso uit That 70’s Show, blijkt in zijn jonge jaren lid geweest te zijn van het koor op zijn middelbare school in Iowa. We hebben hem nog niet aan het werk gehoord, maar laten we ervan uitgaan dat hij een goede carrièrekeuze heeft gemaakt door over te schakelen naar film en tv.

Koen Wauters is ongetwijfeld de meeste bekende persoon uit dit lijstje. Voor hem is het allemaal begonnen tussen de koorknaapjes, waaronder ook zijn zus en broer. Toen het drietal optrad tijdens het trouwfeest van hun tweede zus, stond toekomstige drummer Bob Savenberg tussen het publiek. Clouseau was geboren! Helaa-, euh, we bedoelen, joepie!

Belga

Belga

Manusje-van-alles Lenny Kravitz was tien jaar oud toen hij met zijn familie naar Californië verhuisde. Onder een heel klein beetje dwang van zijn moeder sloot hij er bij een koor aan. Daar ontdekte hij zijn superstem, waarmee hij tientallen jaren later Superlove zou opnemen. De beste man is trouwens ook al heel wat op het witte doek verschenen. Zo had hij onlangs een rolletje in The Hunger Games.

Amy Lee, de zangeres van Amerikaanse rockband Evanescence, heeft niet zomaar een stem gekregen waarmee ze bescheiden flatgebouwen kan omver zingen. Het is dankzij haar jeugdig lidmaatschap van een schoolkoor natuurlijk! Ook piano spelen kan ze als de beste. Waar ze dat geleerd heeft zal je haar zelf moeten vragen, wanneer ze toevallig voor je in de rij staat van een lokale supermarkt of zo.

Ziezo, wat hebben we vandaag geleerd? Kinderen, trek en masse richting de plaatselijke parochie, schrijf je in voor het koor en binnen de kortste keren ben je een wereldberoemde steracteur of overal gelauwerd muziekicoon!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , ,

Comments are closed.