Reis rond de wereld met Tom Hanks

Columbia Pictures

Columbia Pictures

Het is de ultieme ‘good guy’, geliefd en geprezen door zijn collega’s en ondanks alle Hollywoodstatus nog altijd heel gewoon gebleven: Tom Hanks. Sinds Splash en BosomBuddies heeft de sympathieke acteur een lange weg afgelegd. Het good guy-imago heeft hij allang weten af te schudden met zijn rollen in Catch Me If You Can en Charlie Wilson’s War.

Ondertussen kennen we hem ook als dappere kapitein Richard Phillips in het waargebeurde verhaal over de kaping van de Maersk Alabama in 2009, Captain Phillips. In deze beklemmende thriller wordt het containerschip gekaapt door Somalische piraten en wordt de kapitein gegijzeld. De film zorgt al voor Oscar-geruchten en het zou zomaar kunnen dat Tom in februari zijn derde Oscar binnensleept. Captain Phillips speelt zich af langs de kust van Somalië en past perfect in de rij van indrukwekkende filmlocaties van de acteur. Ben je klaar voor een kleine digitale wereldreis? Blijf vooral lekker zitten in je zetel, maar geniet volop mee van de meest indrukwekkende filmlocaties van Tom Hanks!

Twentieth Century Fox

Onbewoond eiland vlakbij Maleisië –
Cast Away

Hoe vaak (voornamelijk op maandagen) wens je niet dat je op een prachtig tropisch eiland zou zitten, in plaats van achter je bureau? In Cast Away speelt Tom Hanks de rol van Chuck Noland, een systeemanalyst die door een vliegtuigongeluk strand op een onbewoond eiland onderweg naar Maleisië. Op het onbewoonde eiland moet Chuck zich zien te redden en wordt hij zowel fysiek als mentaal tot het uiterste gedreven. Tom Hanks zelf moest ook het uiterste van zichzelf vergen: zijn (vrijwel enige) tegenspeler was een volleyball met de naam Wilson. Niet zo vreemd dan ook dat hij een Oscar-nominatie kreeg voor zijn rol.

Warner Brox

De Noordpool – The Polar Express

Hoewel het hier gaat om een animatiefilm, kon The Polar Express natuurlijk niet ontbreken in het rijtje indrukwekkende filmlocaties. Het gaat tenslotte wel om de Noordpool en nu met de feestdagen in zicht is deze ‘hotspot’ weer helemaal actueel. Tom Hanks spreekt de stemmen in van onder andere de conducteur van de trein en van de Kerstman himself. De film is de eerste die werd uitgebracht in 3D IMAX en ook de eerste film die is gemaakt met speciale bewegingstechnologie voor animatie. Naast de mooie (hoewel animatie-) beelden van de Noordpool is de film ook een heerlijke kersttip voor de hele familie.

Columbia Pictures

Frankrijk en Verenigd Koninkrijk –
The Da Vinci Code // Angels & Demons

Tom Hanks kruipt in de huid van Robert Langdon, het hoofdpersonage van Dan Browns bestsellers The Da Vinci Code en Angels & Demons. Met Audrey Tautou aan zijn zijde probeert hij in de eerste film een bizarre moord op te lossen die gepleegd is in het Louvre. In Angels & Demons moet de acteur een mysterie oplossen in het Vaticaan. De films zijn naast spannend ook nog eens een mooie reisgids. Het laat diverse plekken in onder andere Parijs, Londen en Rome zien met uitleg over de historische achtergronden.

Universal Pictures

De ruimte – Apollo 13

“Houston, we have a problem”. Wie kent de wereldberoemde quote niet? Als we het dan toch hebben over indrukwekkende filmlocaties steekt de locatie van Apollo 13 er met kop en schouders bovenuit: de ruimte! Tom Hanks speelt astronaut Jim Lovell in het inmiddels beruchte verhaal van de mislukte missie van de Apollo 13. Wat begon als het ondergeschoven kindje van NASA, eindigde als wereldnieuws door de technische problemen die de missie teisterde. De crew ging niet echt naar ‘outer space’, maar in de film zijn wel echte beelden van een ruimtereis te zien!

Paramount

Verenigde Staten en Vietnam –
Forrest Gump

In deze klassieker reist Forrest Gump door heel Amerika en naar Vietnam als de aandoenlijke Forrest Gump. Hoewel hij niet zeer intelligent is, weet Forrest Gump in ongeveer elk historisch belangrijk evenement op te duiken in de gelijknamige film. Dat zorgt voor een heerlijk verhaal en geweldige historische beelden met onder andere John Lennon en president Kennedy.

Sony Pictures

De Hoorn van Afrika – Captain Phillips

In zijn nieuwste film, Captain Phillips, speelt Tom Hanks de kapitein van het containerschip Maersk Alabama. Wanneer het schip langs de kust van Somalië vaart, wordt het gekaapt door Somalische piraten. In een poging om zijn crew te redden van de piraten, wordt de kapitein gegijzeld door de piraten. Wat volgt is een zenuwslopende krachtmeting tussen Tom Hanks en zijn tegenhanger, piratenleider Muse (Barkhad Abdi). De film speelt zich vrijwel geheel af op zee, wat zorgt voor beklemmende beelden en barre omstandigheden. Benieuwd naar Captain Phillips? De film draait vanaf nu in de zalen. Bekijk hier de trailer voor een voorproefje!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.