Songs die (g)een Globe verdienen (1)

HFPA

HFPA

Zondag 12 januari verzamelt het kruim van de film- en tv-wereld in het Beverly Hilton, L.A. Daar vindt de 71ste editie van de Golden Globe Awards plaats. Het voorprogramma van de Academy Awards (de officiële naam van de Oscars), zeg maar.

Wie wil nu niet met zo’n grappig gouden aardbolletje naar huis gaan? Er liggen 11 exemplaren te wachten om het kleine scherm in de bloemetjes te zetten. Voor het witte doek zijn er zelfs 15 beeldjes voorzien. Uw dienaar, die zelfs in een rufterige scheet het wonder der muziek ontwaart, werpt zijn licht over de categorie ‘Best Original Song’.

De shortlist telt vijf genomineerden. Van belang om te weten, is dat de prijs exclusief voor de liedjesschrijvers bedoeld is. Goede zaak. Want performers gaan al met genoeg pluimen lopen. Soms vormen componist en uitvoerder één en dezelfde persoon. Kreeg Bruce Springsteen de prijs in 2008 niet voor het breekbare The Wrestler, de aftitelingssong van Darren Aronofsky‘s gelijknamige film? Om nog maar te zwijgen van Eddie Vedders Guaranteed, het prachtnummer uit Sean Penns Into the Wild uit 2007?

Dergelijke huzarenstukjes zitten er dit jaar niet in. De jury ging voor usual suspects, Disneybombast, slap gedoe en — The horror! The horror!  — Taylor Swift. Een interne peiling onder de Supercalifragilistic-redactie wees uit dat er eigenlijk maar één gerechtvaardigde genomineerde tussenzit. Op 12 januari zal blijken of we het bij het rechte eind hadden. In afwachting stellen we jullie vanaf morgen de vijf kanshebbers voor.

Vorig jaar ging het nummer Skyfall met het felbegeerde beeldje naar huis. Terecht, want Adele leverde samen met Paul Epworth de beste Bondsong in jaren af.  In onderstaand filmpje kan je het moment de gloire van de Engelse zangeres herbeleven.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , ,

Comments are closed.