Songs die (g)een Globe verdienen (3)

Lionsgate

Lionsgate

We kunnen wel een aantal redenen bedenken waarom The Hunger Games: Catching Fire het zo goed deed aan de kassa’s. We gaan ze niet opsommen. Niet omdat we zulke luie schrale batsers zijn. Wel omdat onze zeer gewaardeerde collega Stéphane dat enkele dagen geleden al heeft gedaan.

Atlas

Minder memorabel was Atlas, het aftitelingsnummer van Catching Fire. Je denkt nochtans: ‘Als de padvinders van Coldplay met veel poeha aankondigen dat ze hun eerste filmsong ooit afleverden, dan zullen de vuurgensters er toch wel vanaf spatten als ware het een praalkleed van modeontwerper Cinna (Lenny Kravitz), zeker? Dan gaan we toch lyrics met Bijbelse allures te horen krijgen? Dan gaat de gelauwerde band toch eigenhandig een brug slaan tussen het filmmedium en het popgenre? Zeker als frontman Chris Martin snoeft dat ie alle bestsellers van Suzanne Collins in zijn uit gerecycleerd hout opgetrokken boekenkast heeft staan?’

Lionsgate

Carry your world, I’ll carry your world
Carry your world, I’ll carry your world

Niets van dat alles. Op de Supercalifragilistic-redactie toonde niemand zich bereid om een lans te breken voor de fletse pianoballad. We citeren hier even ons eigenste godfather Didier: ‘Persoonlijk vond ik Atlas een van de zwakste (lees: meest slaapverwekkende) nummers op dat album.’ En hij kan het weten, want onze hoofdredacteur verslindt op wekelijkse basis filmsoundtracks aan een tempo waarin Robert De Niro in crappy komedies opduikt.

Kanshebber?

Toch is het niet geheel ondenkbaar dat Martin en die drie andere kerels, wier naam we niet kennen omdat ze nu eenmaal niet met Gwyneth Paltrow samenhokken, de Golden Globe alsnog winnen. Het nummer viel in oktober 2013 al in de prijzen op de 17de editie van de Hollywood Film Awards. Daarnaast zijn de Oxfamfanboys ook genomineerd voor een Grammy Award for Best Song Written for Visual Media.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Comments are closed.